Select menu item
Messy Play Greece & Cyprus

Messy Play Greece & Cyprus

Το Messy Play Greece & Cyprus™ αποτελεί το δίκτυο πιστοποιημένων επαγγελματιών που έχουν εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα «Messy, Sensory & Clay Play: Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας» του Hehe – Messy Play, Art & Therapy, του πιο έμπειρου και αξιόπιστου φορέα αισθητηριακού παιχνιδιού της Ελλάδας. Συγχρόνως, αποτελεί την ένωση όλων των επαγγελματιών, γονέων, αλλά και παιδιών, που χρησιμοποιούν και υποστηρίζουν το αισθητηριακό παιχνίδι και συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη διάδοση, ανάπτυξη και αξιοποίησή του. Στόχος του δικτύου είναι να αποκτήσει το αισθητηριακό παιχνίδι μια κεντρική θέση στην εκπαίδευση, ψυχαγωγία και θεραπεία και εργάζεται προς αυτόν τον σκοπό με ποικίλους τρόπους.

Το 2015, μετά από χρόνια πράξης, παρατήρησης και μελέτης, οι Hehe, δηλαδή η αναπτυξιακή ψυχολόγος Ελένη Οικονομίδου και ο κεραμίστας Έκτορας Γιαλαμάς, άρχισαν να υλοποιούν τα πρώτα σεμινάρια Messy Play της χώρας, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες παιδαγωγοί, θεραπεύτριες/ες, γονείς και καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό. Το δίκτυο αυτό αποτελεί τον τρόπο διασύνδεσης για όποιους επιθυμούν να αναζητήσουν επαγγελματίες πλήρως εκπαιδευμένους στα Messy, Sensory & Clay Play, ενώ η λίστα θα ενημερώνεται διαρκώς με νέα στοιχεία.

Παρακάτω μπορείτε να αναζητήσετε τις/ους επαγγελματίες του Messy Play Greece & Cyprus, με τοπική και αλφαβητική κατηγοριοποίηση.

Ξένη Ασημακοπούλου

Ψυχοπαιδαγωγός (ΜΑ) – Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια
Παιδαγωγός Θέατρου – Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού
Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού

Πληροφορίες

Messy Play Greece

Τ | 6942848419
E-mail | apikolab@gmail.com
Facebook | Απίκο

 

 

Η Ξένη Ασημακοπούλου είναι ψυχοπαιδαγωγός (ΕΚΠΑ), συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια, παιδαγωγός θεάτρου/εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, ειδικός θεραπευτικού παιχνιδιού. Είναι επίσης πτυχιούχος συμβουλευτικής MA (DESS μεταπτυχιακός τίτλος στην Ψυχοεκπαίδευση και Συμβουλευτική Οικογένειας, PARIS X NANTERRE). Είναι κάτοχος του AMI International Montessori Diploma από το Institut Supérieur Maria Montessori Paris και πτυχιούχος τριετούς κύκλου σπουδών παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού στο Εργαστήριο Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού Λάκης Κουρετζής. Έχει ολοκληρώσει επταετή μετεκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία –θεραπεία οικογένειας– στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), καθώς και εκπαίδευση στη Διάγνωση και Ψυχοθεραπεία Παιδιών μέσα από τη συστημική οπτική SANE στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Λόγω Ψυχής, εκπαίδευση στην Παιγνιοθεραπεία, εκπαίδευση στο θεραπευτικό μοντέλο StoryPlay στο πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης γονέων, εκπαιδευτικών και θεραπευτών Circle of Security-Parenting και στο Messy, Sensory & Clay Play του Hehe – Messy Play, Art & Therapy. Έχει εργαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων ΕΛΕΠΑΠ ως υπεύθυνη του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης για δέκα χρόνια και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων André Boulloche στο Παρίσι για δύο χρόνια. Από το 2007 εργάζεται στην Παιδοψυχιατρική Υπηρεσία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων (ΨΝΑ). Από το 2011 μέχρι το 2021 συνεργάστηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων ως συντονίστρια ομάδων εμψύχωσης παιδιών και εφήβων, με βάση το παιχνίδι, τη συνεργατική βιωματική μάθηση και τις δημιουργικές τέχνες, ενώ από το 2019 συντονίζει μεικτές ομάδες μικρών παιδιών με τους γονείς τους με στόχο την ενίσχυση του ενεργού συγκινησιακού δεσμού ανάμεσα στο παιδί και στον φροντιστή του. Από το 2019 είναι εξωτερικός συνεργάτης της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και συντονίζει ομάδες εμψύχωσης παιδιών στον ίδιο φορέα. Από τον Οκτώβριο του 2021 είναι συνιδρύτρια του «ΑΠ!ΚΟ, χώρος προσωπικής ανάπτυξης, βιωματικής μάθησης και καλλιτεχνικών αναζητήσεων». Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ) και του Πανελλήνιου Σωματείου Αποφοίτων Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου -Θεατρικού Παιχνιδιού με τη μέθοδο Λάκης Κουρετζής και με διακριτικό τίτλο «ΘΕΩΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ».

Σύμπτυξη

Αγγελική Βασιλείου

Νηπιαγωγός

Πληροφορίες

Τ | 6945191483
E-mail | angel_vas@yahoo.com

 

Είμαι απόφοιτος του ΤΕΑΠΗ, έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, έχω κάνει μονοετή μετεκπαίδευση στο Art Therapy και στο Dance Therapy, έχω εργαστεί σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, καθώς και στον τομέα δημιουργικής απασχόλησης με παιδιά κατ’ οίκον.

Σύμπτυξη

Χαρίκλεια Βλαστού

Λογοθεραπεύτρια – Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου

Πληροφορίες

Τ | 6972949093
E-mail | hara.vlastou@gmail.com

 

 

Εκπαίδευση:
– ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, Τμήμα Λογοθεραπείας (2016). Ενεργό μέλος του ΣΕΛΛΕ.
– Δημόσιο ΙΕΚ Βάρης, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης.

Πιστοποίηση:
– Π.Εξ.Σ.Ε. επιπέδου επάρκειας 1 (2021, Εύ Λέγειν)
– Λογόμετρο (2021, Inte*learn)
– Λεξιπόντιξ επιπέδου 1 (2021, ΚΕΘΤ)
– Κοινωνικές ιστορίες (2017, Catherine Faherty)
– TEACCH (2016, Catherine Faherty)

Σύμπτυξη

Κατερίνα Γεωργιάδου

Νηπιαγωγός

Νάντια Γρηγοριάδου

Δασκάλα Αγγλικών – Εκπαιδεύτρια STEAM

Ευγενία Δερμιτζάκη

Ψυχολόγος

Βεατρίκη Εξαρχοπούλου

Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας

Ιωάννα Μαρία Ζαμινού

Παιδοκόμος

Ντία Ζούρα

Ηθοποιός – Παιδαγωγός

Πληροφορίες

Τ | 6948067525
Facebook | lelefantas.play

Παιδαγωγός και Ηθοποιός με εξειδίκευση στο διαδραστικό παιδικό θέατρο. Αφοσιωμένη στη θετική διαπαιδαγώγηση, στα πολύτιμα εργαλεία που προσφέρουν οι παραστατικές τέχνες, το παιχνίδι που λερώνει αλλά και το ελεύθερο, μη κατευθυνόμενο παιχνίδι, στη ζωή ενός παιδιού.

Σύμπτυξη

Νίκη Θεοδωροπούλου

Ειδική Παιδαγωγός

Ιωάννα Καπαντάη

Τελειόφοιτη Κοινωνική Λειτουργός

Αγγελική Καραμάνη

Βρεφονηπιοκόμος

Αγγελική Καραμπή

Ψυχολόγος

Μαγδαληνή Κατεργαράκη

Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Πολυξένη Κατσάμπα – Σαμολαδά

Βρεφονηπιοκόμος

Πληροφορίες

Τ | 6970104210
E-mail | xenia_kats_sam@hotmail.com
Facebook | Ξένια Κατσάμπα
Instagram | xenia_kats_sam

Εργάζεται στον χώρο Τα Χρώματα της Ίριδας στην Καισαριανή.

Σύμπτυξη

Κωνστανίνα Κιρκιλέση

Εκπαιδευτικός – Ψυχοθεραπεύτρια

Παναγιώτα Κούλογλου

Εργασία με παιδιά ΑΜΕΑ

Βασιλική Κουτμανόγλου

Κέντρο Λογοθεραπείας

Αικατερίνη Κουτσιμπέλη

Δασκάλα – Ειδική παιδαγωγός

Ελένη Κουτσούκη

Νηπιαγωγός

Ιωάννα Κουτσουλάμπρου

Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας

Ιωάννα Κρητικού

Παιδαγωγός

Πληροφορίες

Τ | 6932344622
E-mail | krjoanna@yahoo.gr
Fecebook | Joanna Kritikou

Από το 2000 δουλεύω με παιδιά. Σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Στον χώρο της ψυχικής υγείας. Σε κατασκήνωση και ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Σήμερα εργάζομαι στον Α’ Παιδικό Σταθμό Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Σύμπτυξη

Κατερίνα Κωστή

Παιγνιοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Πληροφορίες

Τ | 6975683720
Facebook | Παιγνιοθεραπεία
LinkedIn | Katerina Kosti

 

 

Η Κατερίνα Κωστή είναι εξωτερική συνεργάτιδα του κέντρου ειδικών θεραπειών «Λόγος για Γνώση» στο Αιγάλεω. Χρησιμοποιώντας νερό, πλαστελίνη, αφρό ξυρίσματος, σαπουνάδες, πηλό, άμμο (υγρή, στεγνή, κινητική), μπογιές, oobleck, slime, ζύμη χιονιού και πολλά ακόμα, πειραματίζεται παρέα με τα παιδιά και συνεχώς ψάχνει να βρει νέους τρόπους να εντάξει το αισθητηριακό παιχνίδι στις συνεδρίες της.

Χρησιμοποιεί το Messy Play θεραπευτικά με παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης για την εκτόνωση του θυμού, την ανάδειξη του δυναμικού του παιδιού, την ανάπτυξη αυτορρύθμισης και της αίσθησης κυριαρχίας πάνω στα υλικά, και άρα και για τον καλύτερο έλεγχο του σώματος, για την ενθάρρυνση της συσχέτισης, αλληλεπίδρασης και συνεργασίας (ειδικά με παιδιά μη λεκτικά), για την ενίσχυση της αυτονομίας και της συγκέντρωσης.

Επιπλέον, μέσα από τέτοιου είδους παιχνίδια δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να παλινδρομήσει σε προηγούμενα στάδια της ζωής του για να επεξεργαστεί θέματα που το απασχολούν αισθητηριακά. Επίσης, το Messy Play φαίνεται να συμβάλλει θετικά στον οπτικοκινητικό συντονισμό και στην ανάπτυξη της αδρής κινητικότητας και συνολικά προωθεί την αισθητηριακή ολοκλήρωση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη, κυρίως μέσω της αφής και της ιδιοδεκτικότητας και μέσω ενεργειών όπως το σπρώξιμο, το τράβηγμα, το χτύπημα, το ζούληγμα, το λύγισμα.

Σύμπτυξη

Αγγελική Λεμονή

Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας

Πληροφορίες

Τ | 6976907201
E-mail | aggeliki_lem@hotmail.com
Facebook | Aggeliki Lemonadiki

Σύμπτυξη

Ζωή Μαρία Λευκαδίτη

Ψυχοπαιδαγωγός

Πληροφορίες

T | 6907559062
E-mail | zoilefkaditi@hotmail.com
Facebook | Καθοδηγηση

Σύμπτυξη

Ευγενία Λούρου

Εκπαιδευτικός

Ραφαέλα Μαντζάκου

Παιδαγωγός

Πληροφορίες

Messy Play Greece

Τ | 6931199925
E-mail | info@astrarche.com
Website | astrarche.com
Facebook | Astrarche Nannies Agency
Instagram | astrarche_nannies_agency

 

Η Αστράρχη είναι ένα πρακτορείο ιδιωτικών νταντάδων που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τον πολυτιμότερό σας θησαυρό, τα παιδιά σας! Όλοι οι συνεργάτες μας είναι οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί με πολυετή εμπειρία στην φύλαξη και την φροντίδα των παιδιών και πρόσθετη εκπαίδευση στην αναγνώριση υπόπτων, για να διασφαλιστεί η επιπλέον προστασία και η ασφάλεια της οικογένειάς σας. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο εκπαιδευτικό σύστημα ηλιακής παιδαγωγικής που στοχεύει στην πνευματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών σας, καλλιεργώντας την αγάπη, τη σοφία και την αυτοπεποίθησή τους μέσα από πολλαπλές δημιουργικές δραστηριότητες. Η επαφή με την ελληνική φύση, η αρμονική μουσική, ο χορός και η διατροφή είναι μόνο μερικά από τα αποτελεσματικά εκπαιδευτικά μας εργαλεία, για την διατήρηση του καλύτερου ψυχαγωγικού περιβάλλοντος.

Σύμπτυξη

Ειρήνη Μαρκάκη

Προσχολική αγωγή δραστηριοτήτων δημιουργίας και έκφρασης

Πληροφορίες

E-mail | rena7ma@yahoo.gr

Δουλεύει με παιδιά εδώ και 22 χρόνια. Είναι παιδαγωγός στον παιδικό σταθμό «Μικρός Πρίγκιπας». Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια για μουσικο-κινητική και θεατρικό παιχνίδι.

Σύμπτυξη

Ιωάννα Μασκουλή

Βρεφονηπιοκόμος ΤΕΙ Αθήνας – Διευθύντρια Βρεφονηπιακού Σταθμού

Δέσποινα Ματθαίου

Ψυχολόγος

Πληροφορίες

T | 6974436999
E-mail | despmattheou@gmail.com

Πανεπιστημιακές Σπουδές

 • (2009) Πτυχίο Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Βαθμός Πτυχίου 7.4)

Σπουδές Ανώτερων Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και Γαλλία 

 • (2011) Κρατικό Πτυχίο Χορού (Τμήμα Καθηγητών Χορού και Χορευτών), Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκης Κονταξάκη» 
 • (2013) Δίπλωμα Ζαχαροπλαστικής, Diplôme superieur de pâtisserie, École “le Cordonbleu”, Παρίσι 2013

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Επιμόρφωσης- Εξειδίκευσης 

 • Μάρτιος 2022 – σήμερα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στο ΠΜΣ Εκπαίδευση & Πολιτσμός με Κατεύθυνση την «Παιδαγωγική Ψυχολογία & Εκαπιδευτική Πράξη» Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 
 • (2011) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Πιστοποιητικό: Mαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία. (τελικός βαθμός: Άριστα) 
 • (Νοέμβριος, 2015) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Πιστοποιητικό: Βιωματικό -επιμορφωτικό Σεμιναρίο ψυχοκινητικής και μουσικοκινητικής αγωγής 
 • (Σεπτέμβριος 2019) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Πιστοποιητικό: Η Αναγνώριση των Συναισθημάτων των Παιδιών- Ενσυναίσθηση 
 • (Μάρτιος 2020 – Ιανουάριος 2021) Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πιστοποιητικό: 9μηνο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στη Σχολική Ψυχολογία

Σεμινάρια 

 (Ιούνιος 2021 – ) Σεμινάριο αισθητηριακού παιχνιδιού (sensory messy and clay play) 

 • Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής Βρεφών και Νηπίων, ΟΜΑΔΑ PARTNER play together (12 ώρες Ιούνιος 2018) 
 • Σεμιναριακός κύκλος του Συστήματος Orff μέσα από το θέατρο και το χορό (εισηγήτρια Ρουμπίνη Μετζελοπούλου) (Ιανουάριος -Απρίλιος 2016) 
 • Εκπαιδευτικό σεμινάριο διδασκαλίας παιδικής γιόγκα «FLOWER KIDS YOGA» (20ωρες Απρίλιος 2016) 
 • Βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Παίζοντας θέατρο» (σχεδιασμός και οργάνωση παιδικής παράστασης) με εισηγήτρια την ηθοποιό – συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αργυρώ Πιπίνη (Φεβρουάριος 2016) 
 • Βιωματικό σεμινάριο Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής αγωγής με εισηγήτρια την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Μπουρνέλη (20 ώρες, Απρίλιος 2015) 
 • Ετήσια εκπαίδευση και εξειδίκευση στον κλασικό χορό με τον καθηγητή-χορογράφο Andrzej Glegolski, και την καθηγήτρια – χορεύτρια των μπαλέτων Bolshoy Δήμητρα Καραγιαννοπούλου, Παρίσι (2012-2013) 
 • Βιωματικό Σεμινάριο με τίτλο «Μέθοδος της Διδασκαλίας Δημιουργικού Χορού σε παιδιά» (27-11-2010) (εισηγήτρια Κατερίνα Αργυροπούλου)
 • Βιωματικά Σεμινάρια Χοροθεραπείας (Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος)

Επαγγελματική εμπειρία

 • (Σεπτέμβρης 2019 – σήμερα) Δημιουργική απασχόληση παιδιών, PEDOPOLIS Γλυφάδα 
 • (Δεκέμβρης 2017- Γενάρης 2020) Δημιουργικά σεμινάρια ζαχαροπλαστικής σε παιδιά 2,5 – 6 ετών, MYPLAYCE Γλυφάδα, 
 • (Ιανουάριος-Μάρτιος 2016) Δημιουργική απασχόληση παιδιών σε συνεργασία με την εταιρία Athens Trainers στο εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό της πρόγραμμα «Fit Smiling Kids» 
 • (Απρίλιος 2015) Δημιουργικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για παιδιά στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ARC (Μάρτιος 2015) 
 • (Δεκέμβριος 2014) Παιδικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στην έκθεση Ευγένιου Τριβιζά στο Μουσείο ζωγραφικής Γιώργου Γουναρόπουλου (Φεβρουάριος 2014) 
 • (2010-2011) Εργασία ως παιδαγωγός και δασκάλα χορού στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Δάφνης – Υμηττού (2013 -2014) 
 • (2009) Υπεύθυνη Τμήματος Μουσικοκινητικής Αγωγής σε παιδιά 4-8 ετών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Δάφνης – Υμηττού 
 • (2009 – 2011) Πρακτική διδασκαλία χορού σε παιδιά ηλικίας 4 – 10 στην Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» 
 • (Ιανουάριος – Ιούνιος 2007) Πρακτική Άσκηση στο Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στο τμήμα παιδιών με Αυτισμό)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ενασχόλησή μου με παιδιά σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης, με οδήγησε να ανακαλύψω τρόπους διαπαιδαγώγησης που εστιάζουν στην ανάδειξη του χαρακτήρα και των έμφυτων χαρισμάτων κάθε παιδιού. Αυτό επιδιώκεται κυρίως με δημιουργικά μέσα εκμάθησης όπως ο χορός, η μουσικοκινητική και η ρυθμική αγωγή, η γυμναστική καθώς ακόμα και η μαγειρική ή το αισθητηριακό παιχνίδι. Βασικός στόχος είναι η ελεύθερη έκφραση, η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας μέσα από την ελευθερία του παιχνιδιού, καθώς και η ανάδυση ιδιαίτερων δεξιοτήτων του ατόμου με την καθοδήγηση των τεχνών. Κύριο μέλημα κυρίως μέσω της παρατήρησης είναι η ανάδειξη της ξεχωριστής προσωπικότητας του κάθε παιδιού μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες που τονώνουν την αυτοπεποίθηση και την δυνατότητα αυτοέκφρασης του.

Σύμπτυξη

Δήμητρα Μουσιώνη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting

Σοφία Μπαλάκου

Βρεφονηπιοκόμος

Πληροφορίες

Τ | 6979752016
E-mail | aifos_balakou@hotmail.com

 

Εμπειρία 7+ χρόνων ως δασκάλα προσχολικής αγωγής. Απόφοιτη του τμήματος προσχολικής αγωγής Σ.Ε.Υ.Π. Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων. Απασχόληση ως βασική δασκάλα μεταβρεφικού τμήματος σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό για 5,5 χρόνια. Πιστοποιημένη εισηγήτρια παιδικής γιόγκα. Απόφοιτη του διετούς προγράμματος εξειδίκευσης πάνω στην Καλλιτεχνική Εμψύχωση και το Θεατρικό Παιχνίδι της ΑΝΙΜΑ. Ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο «Messy, Sensory & Clay Play: Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης και θεραπείας» από το Hehe – Messy Play, Art & Therapy. Οργάνωση και υλοποίηση Messy & Sensory θεματικών εργαστηρίων για παιδιά έως 2,5 ετών.

Σύμπτυξη

Μυρτώ Μπέρνχαρτ

Ηθοποιός – Εμψυχώτρια – Σχεδιάστρια & Διευκολύντρια Sensory & Messy Play

Πληροφορίες

Messy Play Greece

Τ | 6907908090
Facebook | Myrto BernhardtΤαράν Τατάααν
Tumblr | playnotebook.tumblr.com

 

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Δραματική Τέχνη στην Ανώτερη Σχολή της Νέλλης Καρρά “Αρχή” κι έχει εμπλουτίσει τις γνώσεις της γύρω από την τέχνη της υποκριτικής μέσα από τη συμμετοχή της σε πλήθος σεμιναρίων υποκριτικής, κίνησης και φωνής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι απόφοιτη του διετούς εργαστηρίου εκπαιδευτικής εμψύχωσης Anima. Συμμετείχε αρχικά σε βιωματικό σεμινάριο των Hehe επάνω στο αισθητηριακό παιχνίδι και αργότερα στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση Messy, Sensory & Clay Play των Hehe, «Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας». Εργάστηκε στο Ελεύθερο Θέατρο, σε παραγωγές που άλλοτε απευθύνονταν σε παιδιά και άλλοτε σε ενήλικους, ενώ από καιρό εργαζόταν ως εμψυχώτρια παιδικών ομάδων, στο πλαίσιο θεατρικού παιχνιδιού, πάρτυ και πολυαισθητηριακών εργαστηρίων. Η μεγάλη στροφή της οπτικής της γύρω από το αυθεντικό παιχνίδι, την αξία της ελεύθερης εξερεύνησης, την καλλιέργεια της αυτονομίας, την αβίαστη σύνδεση με τα ερεθίσματα και το ρόλο του ενήλικα σε όλη αυτή τη διεργασία των παιδιών, άρχισε να συμβαίνει καθώς η κόρη της έμπαινε στη νηπιακή ηλικία. Καταλυτικό ρόλο σε αυτή τη στροφή έπαιξε η επαφή της σαν μαμά με τους Hehe, με το σχολείο του Δάσους Πευκίτες μέσα από το πρόγραμμα Ladybird, με τις αντιλήψεις και εφαρμογές διεθνών αρωγών του παιδικού παιχνιδιού μέσα από τη συμμετοχή της στο 1ο (και αργότερα και στο 2ο) Διεθνές Συνέδριο για το Παιχνίδι στην προσχολική εκπαίδευση “Play on Athens”. Η ίδια εφάρμοσε στοιχεία messy & sensory play στη solo θεατρική παραγωγή της The Sky Up Above (2012), σε σκηνοθεσία Ryszard Nioeczym, ενώ τον τελευταίο χρόνο σχεδιάζει σταθερά προγράμματα messy play, συμμετέχοντας σε αυτά σαν διευκολύντρια, σε χώρους παιχνιδιού αλλά και σε παιδικά πάρτυ, για παιδιά κάθε ηλικίας. Την τρέχουσα περίοδο εργάζεται στο Playgroup Hellas, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας, από κοινού με την Ασπασία Σκουφίδη, θεματικά messy play για παιδιά 2-6 χρονών. Δείγμα της δουλειάς της βρίσκεται στη σελίδα της στο Facebook Ταράν Τατάααν, ενώ τελευταία για να μοιραστεί παρατηρήσεις και στοχασμούς της από εμπειρίες της στο αισθητηριακό παιχνίδι δημιούργησε τη σελίδα playnotebook.tumblr.com.

Σύμπτυξη

Κατερίνα Μπλαζογιαννάκη

Βρεφονηπιακός – ειδική παιδαγωγός

Βίκυ Μπουμπουρή

Δασκάλα αγγλικών

Δήμητρα Δάμαρις Μπραουδάκη

Ειδική Παιδαγωγός

Ευαγγελία Μπραουδάκη

Φιλόλογος

Πληροφορίες

Τ | 6945280785
E-mail | eva.mpraoudaki@gmail.com

Απόφοιτη του Φ.Π.Ψ. στο Εθνικό Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διοργανώτρια αισθητηριακών παιχνιδιών Messy & Clay Play.

Σύμπτυξη

Αρετή Οικονομίδη

Νηπιαγωγός

Πληροφορίες

Τ | 6979713197
E-mail | oikonomidiareti89@gmail.com
Instagram | areti_oikonomidi

Σύμπτυξη

Ελένη Παπαδοπούλου

Εργοθεραπεύτρια

Αναστασία Παπασούλη

Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Πληροφορίες

Facebook | Αναστασία Παπασούλη – Ψυχολόγος
E-mail | papasoulianastasia@gmail.com

Πτυχιούχος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία στο Κέντρο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Παρακολούθηση σεμιναρίων με αντικείμενο την Παιγνιοθεραπεία, τη Διάγνωση και Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων και το Messy Play. Αναλαμβάνει τη θεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, τη συμβουλευτική γονέων, τη θεραπεία ζεύγους και οικογένειας, καθώς και την ομαδική θεραπεία.

Σύμπτυξη

Παντελία Πατάπη

Νηπιαγωγός

Πληροφορίες

Τ | 6986773730
E-mail | liapatapi@yahoo.gr

Εργάζομαι ως νηπιαγωγός 23 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση. Έχω μεταπτυχιακό στην «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική» από το ΑΠΚΥ (2016) και έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων που άπτονται της Νηπιαγωγικής Επιστήμης. Εργάζομαι στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας.

Σύμπτυξη

Αλεξάνδρα Πεταλά

Βρεφονηπιοκόμος

Σμαράγδα Πετρίδη

Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής

Ζωλίνα Ποδαρά

Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας

Αλεξάνδρα Σακαβίτση

Εμψυχώτρια Ομάδας

Ιμάν Σαλήμ

Ψυχολόγος – Art Therapist

Πληροφορίες

E-mail | imansalim.18@hotmail.com

 

Η Ιμάν Σαλήμ είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Θεραπεία μέσω Τέχνης (Art Therapy) από το University of Girona και την Asociación Grefart και μέλος της Ένωσης Eπαγγελματιών Θεραπευτών μέσω Τέχνης- Grefart. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα την ειδική αγωγή και εκπαιδεύεται στη Ψυχοθεραπεία Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης-ΨΚΣΑ στη διαχείριση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Υψηλής Λειτουργικότητας από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης, Κέντρο Παιδιού & Εφήβου. Παράλληλα, συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα και συνοδεύει θεραπευτικά παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η θεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται στη συνθετική χρήση διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων, συνδυάζοντας τεχνικές art therapy και προωθώντας το ελεύθερο παιχνίδι σε ένα πλαίσιο ασφαλές και διευκολυντικό με στόχο τη σύνδεση, την ανάπτυξη και την έκφραση. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τα οφέλη του Messy, Sensory και Clay Play ονειρεύεται και επιδιώκει την ένταξη και ενσωμάτωσή τους στη ψυχοθεραπεία, ως ένα πολύτιμο εργαλείο συναισθηματικής ανάπτυξης και όχι μόνο. Τέλος, ακολουθώντας τα νέα επιστημονικά δεδομένα, ενημερώνεται συνεχώς, εποπτεύεται και εμπλουτίζει τη θεραπευτική πρακτική της με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και γνώσεις.

Σύμπτυξη

Φλώρα Σαρρή

Παιδαγωγός – Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού

Πληροφορίες

Messy Play Greece
Facebook | Φλώρα Σαρρή – Παιδαγωγός, Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού
E-mail | flora.sarri@gmail.com

 

Παιδαγωγός, απόφοιτη του Π.Τ.Π.Ε. Ρεθύμνου. Έχει εκπαιδευτεί στο Play Therapy από τον διεθνή οργανισμό APAC. Είναι πιστοποιημένο μέλος του Play Therapy International. Εργάζεται ως νηπιαγωγός στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα παρέχει συνεδρίες θεραπευτικού παιχνιδιού σε κέντρο ψυχικής υγείας.

Σύμπτυξη

Δέσποινα Σπένδου

Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας

Ελευθερία Σταθάκου

Νηπιαγωγός

Παναγιώτα Σταθάκου

Παιδαγωγός Θεάτρου – Μουσικοπαιδαγωγός

Πληροφορίες

Τ | 6978513849 – 2114224401
Facebook | ΑπίκοPanagiota Stathakou

 

Η Παναγιώτα Σταθάκου είναι μουσικοπαιδαγωγός, παιδαγωγός θεάτρου και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Είναι πτυχιούχος τριετούς κύκλου σπουδών παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού στο Εργαστήριο Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού Λάκης Κουρετζής και τελειόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, είναι πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας. Έχει εκπαιδευτεί στις Βασικές Αρχές Διεργασίας Ομάδας με την προσέγγιση του Processwork στο Processwork Hub και στο Messy, Sensory & Clay Play στο Hehe – Messy Play, Art & Therapy. Επίσης έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση του A.S.Neill Summerhill CIC: «Τhe Role of the Adult».

Έχει εργαστεί στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» – Κέντρο Εθνομουσικολογίας. Από το 2015 μέχρι το 2021 συνεργάστηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων ως συντονίστρια – εμψυχώτρια ομάδων θεατρικού παιχνιδιού με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Επίσης συνεργάστηκε με τη σκηνογράφο – ενδυματολόγο Παναγιώτα Κοκκορού ως βοηθός ενδυματολόγου στα έργα (Μελωδία της Ευτυχίας, Θέατρο Παλλάς 2014 & Annie, Θέατρο Ακροπόλ 2014). Από 2008 – 2013 ήταν μέλος της θεατρικής ομάδας Α.Θ.Ο.Α. ενώ από το 2014 – 2021 μέλος του εργαστηρίου έκφρασης και επικοινωνίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων. Από το 2009 – 2011 συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή του Πολιτιστικού Festival «Κάλεσμα στον Ταΰγετο». Από 2012 – 2013 ήταν ήταν η βασική συντονίστρια της διοργάνωσης του Art Festival – Πολιτιστική Παρεμβολή. Από τον Οκτώβριο του 2021 είναι συνιδρύτρια του «ΑΠ!ΚΟ, χώρος προσωπικής ανάπτυξης, βιωματικής μάθησης και καλλιτεχνικών αναζητήσεων». Είναι μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Αποφοίτων Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού με τη μέθοδο Λάκης Κουρετζής «ΘΕΩΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» και της ΕΑΜΣΕ (Ένωση Αποφοίτων Μουσικών Σχολείων Ελλάδος).

Σύμπτυξη

Αικατερίνη Στεργίου

Παιδαγωγός Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας

Πληροφορίες

Messy Play Greece

Τ | 6983119600
E-mail| katestergi@hotmail.com

 

 

Απόφοιτη του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του ΠΑΔΑ. Εκπαιδευόμενη Ερμηνεύτρια Μουσειακών Προγραμμάτων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Έχω δύο χρόνια εμπειρίας σε παιδικούς σταθμούς. Άριστη γνώση Αγγλικών, C2.

Σύμπτυξη

Έλενα Τασιοπούλου

Λογοθεραπεύτρια

Κωνσταντίνα Τζάτζου

Απόφοιτη Τμήματος Ψυχολογίας

Αρετή Τζιαντζή

Νηπιαγωγός – Ζαχαροπλάστης

Πληροφορίες

Τ | 6945875386
E-mail | aretitziantzi@gmail.com

Σύμπτυξη

Ελευθερία Τραπεζανλίδου Καλαϊτζή

Ιδρύτρια του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ – Πολυχώρος πολιτιστικής έκφρασης και παιδικού βιβλιοπωλείου

Πληροφορίες

Τ | 6972155677

Σύμπτυξη

Χριστίνα Τρίκοβιτς

Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής

Σοφία Τσίγκου

Παιδαγωγός

Μαρία Τσίγκρου

Νηπιαγωγός

Πληροφορίες

Τ | 6933093649
E-mail | mar.tsigkrou@gmail.com

 

 

Σεπτέμβριος 2016 – 2020 : Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Βαθμός πτυχίου: 8,23

Φεβρουάριος 2021 – Ιούνιος 2021 : Hehe – Messy Play, Art & Therapy, ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο «Messy, Sensory & Clay Play: Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας»

Σεπτέμβριος 2021 – έως τώρα: Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ΡΟΔΑΚΙΝΟ «Πρόγραμμα, Παιδαγωγική μέσω της Τέχνης. Εμψύχωση ομάδας – Συστημική προσέγγιση»

Ιανουάριος – Μάρτιος 2022: Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής ΡΟΔΑΚΙΝΟ «Η παιδαγωγική προσέγγιση των σχολείων Reggio Emilia»

Σύμπτυξη

Βάσια Τσώτσου

Performer – Εκπαιδεύτρια

Πληροφορίες

Τ | 6979234024
Website | bubbleperforming.com
Facebook | La Petite Marguerite. Bubble Show
Instagram | la_petitemarguerite

Σύμπτυξη

Άννα Φαφαλίου

Εικαστικός – Θεατρολόγος

Δήμητρα Χαραλαμποπούλου

Βρεφονηπιοκόμος

Πληροφορίες

E-mail | charalampopouloud@gmail.com

Σύμπτυξη

Μαρία Χαραλάμπους

Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός

Πληροφορίες

Messy Play GreeceΤ | 6976718955
Facebook | Mary Jane Charalambous
Instagram | mj_charal

 

 

H Μαρία Χαραλάμπους είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας ΑΕΙ Πατρών και του τμήματος Φιλολογίας Πατρών, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Τον Σεπτέμβριο 2021 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – Πατρών για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Αποτελεί μέλος της διεπιστημονικής ομάδας ιδιωτικών Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων. Έχει ασχοληθεί κλινικά με εφήβους και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες τάσεις, καθώς και τη χρήση τεχνικών και μεθόδων που είναι κλινικά τεκμηριωμένες και αποδεκτές από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, στοχεύει στη διατήρηση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμπτυξη

Μαρία Χαριτίδη

Παιδικός Σταθμός

Χριστίνα Αμπατζή

Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγός

Ελευθερία Αποστόλου

Νηπιαγωγός

Πληροφορίες


Messy Play Greece

Τ | 6940105050
Facebook | Ελευθερία Αποστόλου
E | eleftheriaapostolou@hotmail.com

 

 

Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Κρήτης το 2020 και φοιτώ στο διατμηματικό μεταπτυχιακό του Α.Π.Θ. «Εκπαίδευση για την Αειφορία» από το 2021. Τον 07/2021 ολοκλήρωσα την 50ωρη εκπαίδευση Messy, Sensory & Clay Play του Hehe – Messy Play, Art & Therapy. Από τις 27/5/22 εργάζομαι ως υπότροφος του Α.Π.Θ. στην Πρακτική Άσκηση ΕΣΠΑ.

Σύμπτυξη

Διαλεκτή Γανίτη

Σύμβουλος Επ. Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης

Σουλτάνα Γεωργιάδου

Ψυχολόγος

Πληροφορίες

Τ | 6979631468
E-mail | soultanageorgiadou92@hotmail.com

 

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Είμαι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών. Η πρώτη εξειδίκευση είναι στην κλινική νευροψυχολογία, η δεύτερη αφορά την ειδική αγωγή και η τρίτη σχετίζεται με τις γλωσσικές διαταραχές. Επίσης, είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής. Έχω εργαστεί ως αναπληρώτρια σε ειδικό δημοτικό και σε γυμνάσια γενικής εκπαίδευσης. Έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια και με επιστημονικές εργασίες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Σύμπτυξη

Αναστασία Γιαντσελίδου

Παιδαγωγός

Στυλιανή Γκούβη

Νηπιαγωγός

Σοφία Γιάτσο Τερεζίνα

Εργοθεραπεύτρια Παιδιών

Εύχαρις Δανιήλ

Εκπαιδευτικός Προσχολικής Εκπαίδευσης

Ειρήνη Δημητριάδου

Βρεφονηπιοκόμος

Λυδία Δέσπη – Ευτυχιάκου

Εργοθεραπεύτρια

Μαρία Καλοπαναγιώτου

Εθελόντρια σε ΑμεΑ

Ελένη Καπίταλη

Νηπιαγωγός

Δέσποινα Καρακουλάκη

Νηπιαγωγός

Πληροφορίες

Τ | 6986683192
Facebook | Δέσποινα Καρα

Βιογραφικό Δέσποινα Καρακουλάκη

Σύμπτυξη

Δήμητρα Καρκάντου

Φοιτήτρια Νηπιαγωγός

Ευσταθία Κεφαλά

Βρεφονηπιοκόμος

Ευθυμία Κουργιαλή

Νηπιαγωγός

Σταυρούλα Μπίρδα

Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας

Ιωάννα Νέλλα

Νηπιαγωγός

Αρετή Οικονομίδη

Παιδαγωγός

Κυριακή Παπαδοπούλου

Παιδαγωγός

Όλγα Παπαϊωάννου

Ειδική Παιδαγωγός

Πληροφορίες

Messy Play Greece

Τ | 6987231566
E-mail | opapaioannou3@gmail.com

 

 

Πτυχιούχος Τμήματος Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση Εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Σύμπτυξη

Μυρσίνη Πατακάκη

Εμψυχώτρια – Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Πληροφορίες

Τ | 6943461634
E-mail | myrsini78@gmail.com
Facebook | Myrsini Lwdarling

 

 

Είμαι Εμψυχώτρια, Πιστοποιημένη Συντονίστρια Θεραπευτικού Αισθητηριακού Παιχνιδιού και Ενεργειακή Θεραπεύτρια. Η προσέγγισή μου είναι Ανθρωποκεντρική, Βιωματική, Ολιστική, Μη Κατευθυντική, Ενεργειακή. Οι εκπαιδεύσεις μου αφορούν την Εμψύχωση μέσω Παιχνιδιού και Τέχνης. Ως εκπαίδευσή μου αναγνωρίζω όλα τα βιώματα και τις εμπειρίες μου, καθώς και τις αυτές καθεαυτές εκπαιδεύσεις μου πάνω στην Εμψύχωση (πιστοποιημένη από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής μέθοδο της «Συνθετικής Παιγνιόδρασης», (Θεατρικό Παιχνίδι, Μουσικοθεραπεία, Χοροθεραπεία, Συνθετική Ψυχολογία, Συμβουλευτική, Παιγνιοθεραπεία, Δραματοθεραπεία, Εικαστική Θεραπεία, Λογοτεχνία) «Εμψύχωσις», (Σχολή Εμψυχωτών) «Σχολείο της Φύσης», (Messy Sensory & Clay Play: «Το Αισθητηριακό Παιχνίδι ως Μέσο Ανάπτυξης, Σύνδεσης & Θεραπείας) «Hehe – Messy Play Art & Therapy», (Δίπλωμα Κρυσταλλοθεραπείας επίπεδο 1ο), (Δίπλωμα παραδοσιακού Ρέικι επίπεδο 1ο, Mikao Usui) «Hilarion». Εργάζομαι σε γραφείο Κλινικής Υπνοθεραπείας στην οδό Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμπτυξη

Ευαγγελία Σταυράκη

Εικαστικός

Πληροφορίες

Τ | 6986384183
Facebook | Eva Stavraki

 

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από την Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και σε δημόσια σχολεία.

Σύμπτυξη

Όλγα Τασοπούλου

Βρεφονηπιοκόμος

Πληροφορίες

Τ | 6987565697
Facebook | Olga Taso

 

Από μικρή είχα τρέλα με τα παιδιά και τα λερώματα. Παρατηρώντας τα, οσο μεγάλωνα, πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι το να πιάνουν, να μυρίζουν, να δοκιμάζουν και να παίζουν με όλα οσα βρίσκονται γύρω τους και χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, είναι ο τροπος με τον οποίο γνωρίζουν τον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκίνησα να ασχολούμαι και πιο εντατικα με το αισθητηριακό παιχνίδι και το messy play, και να δημιουργώ ευκαιρίες για να το γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά αλλά και οι γονείς στον παιδικό σταθμό όπου εργάζομαι.

Σύμπτυξη

Δανάη Χατζηαντωνίου

Νηπιαγωγός

Δέσποινα Γεωργιάδου

Νηπιαγωγός
Πόλη | Καβάλα

Αικατερίνη Γιαννακοπούλου

Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής
Πόλη | Ιωάννινα

Ελεονώρα Δημητρίου

Νηπιαγωγός
Πόλη | Ηγουμενίτσα

Θεοδοσία Δημοπούλου

Νηπιαγωγός
Πόλη | Αιγίνιο, Πιερία

Αγγελική Ζαχάρη

Νηπιαγωγός
Πόλη | Καβάλα

Πληροφορίες

Τ | 6970804134
E-mail | aggelikiz89@hotmail.com

Σύμπτυξη

Κίκα Ζαχαριάδου

Ηθοποιός, Εμψυχώτρια παιδικών, εφηβικών και ομάδων ενηλίκων
Πόλη | Ιωάννινα

Μαρία Ιρούκη

Φοιτήτρια Νηπιαγωγός
Πόλη | Γουμένισσα / Κιλκίς

Πληροφορίες


Messy Play Greece

Τ | 6971889426

 

 

Ονομάζομαι Ιρούκη Μαρία και κατοικώ σε μία ορεινή πόλη του νομού Κιλκίς, την Γουμένισσα, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρος Πάικο. Η επαφή με τη φύση και τα υλικά της με έκαναν να αγαπήσω από πολύ νωρίς το ελεύθερο παιχνίδι! Ξύλα, χώμα, λάσπες, φύλλα, πέτρες κ.α. είναι κάποια από τα υλικά τα οποία μπορούν να έχουν πολλές ιδιότητες στο παιχνίδι ενός παιδιού. Μέσα από το σεμινάριο Messy, Sensory & Clay Play που παρακολούθησα, αντιλήφθηκα το θεραπευτικό κομμάτι του λερώματος και του ελεύθερου παιχνιδιού τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για εμάς, τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

Σύμπτυξη

Ελένη Καρανικολάου

Απόφοιτη Ψυχολογίας
Πόλη | Ξάνθη

Ιωάννα Κοσμίδου

Νηπιαγωγός
Πόλη | Καβάλα

Πληροφορίες

E-mail | kosmidouioanna26@hotmail.com

Σύμπτυξη

Ιωάννα Κυριακού

Νηπιαγωγός
Πόλη | Νέος Μαρμαράς, Χαλκιδική

Χριστίνα Κωνσταντίνου

Λογοθεραπεύτρια
Πόλη | Καστοριά

Ευαγγελία Κωνσταντινίδου

Εργοθεραπεύτρια – MSc Αυτισμός
Πόλη | Καβάλα

Πληροφορίες

Τ | 6945934593 – 2511112389
E-mail | evaggelia_kon@hotmail.com
Website | opentherapy.gr
Facebook | Open Therapy – Κέντρο Ειδικής Αγωγής & Πολυαισθητηριακής Θεραπείας
Instagram | opentherapy_otkids

 

Εργοθεραπεύτρια – MSc Αυτισμός
Ιδιοκτήτρια Open Therapy – Κέντρο Ειδικής Αγωγής & Πολυαισθητηριακής Θεραπείας
Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού (PTI-PTGR)
Ειδικός Special Yoga
Ειδικός Θεραπευτικής Ιππασίας
Εκπαιδευμένη Messy Play

Σύμπτυξη

Ευδοκία Μπαλάσκα

Νηπιαγωγός
Πόλη | Βέροια

Ραλλού Ράλλη

Φοιτήτρια Προσχολικής Εκπαίδευσης
Πόλη | Γιαννιτσά

Αγγελική Τσάνταλη

Λογοθεραπεύτρια
Πόλη | Καβάλα

Καλλιόπη Ψαρρά

Ιδιωτική Υπάλληλος
Πόλη | Ιωάννινα

Πληροφορίες

Τ | 6976098660
E-mail | kellynina89@gmail.com

Σύμπτυξη

Μαριάνθη Ωρολογά

Πιστοποιημένη Μοντεσσοριανή Βοηθός AMI
Messy & Sensory Play Facilitator
Πόλη | Σέρρες

Πληροφορίες


Τ | 2321025076
E-mail | eagerchick@gmail.com
Ιστοσελίδα | www.eagerchick.com
Facebook | EagerChick
Instagram | eagerchick

 

Είμαι η Μαριάνθη Ωρολογά, πιστοποιημένη μοντεσσοριανή βοηθός (AMI) και πιστοποιημένη Messy Play Facilitator. 

Στο εργαστήρι Messy, Sensory & Montessori Play by Eager Chick συνδυάζουμε τη μοντεσσοριανή προσέγγιση με την αισθητηριακή ενασχόληση!

Το εργαστήρι μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα κατάλληλα, ποιοτικά και φυσικά υλικά όπως: άμμο, χώμα, πηλό, πλαστελίνες από 100% φυσικά υλικά, Oobleck καθώς και προσεκτικά επιλεγμένα εργαλεία με τα οποία τα παιδιά μπορούν να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν και να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα! Επίσης, διαθέτουμε την αποκλειστική μοντεσσοριανή μας συλλογή με την οποία τα παιδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού εξασκούν τις ικανότητες τους.

Μέσα στις ομάδες το παιδί έχει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθεί, να εξασκήσει τις ικανότητες του, να ασχοληθεί με πληθώρα ερεθισμάτων και υφών και να καλύψουν τις αισθητηριακές του ανάγκες!

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάζονται και μελετώνται διάφορες θεματικές ενότητες όπως πειράματα, κηπουρική, βοτανική, ζώα, ηφαίστεια και πολλά άλλα, τα οποία διαμορφώνονται ανάλογα με τα ενδιαφέροντα της κάθε ομάδας.

Σύμπτυξη

Χάιδω Αναστασίου

Βρεφονηπιοκόμος
Πόλη | Βόλος

Πληροφορίες

Τ | 6973749072
Facebook | Χάιδω Αναστασίου
Instagram | haidoanastasiou

 

Έχω εργαστεί σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, σε σταθμούς του Δήμου και σε ΚΔΑΠ. Διδάσκω στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, στο Τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.

Σύμπτυξη

Τατιάνα Ηλιοπούλου

Εργοθεραπεύτρια
Πόλη | Βόλος

Άννα Κλωστράκη

Εργοθεραπεύτρια
Πόλη | Λάρισα

Λάουρα-Νικολέτα Κούτσικου

Νηπιαγωγός
Πόλη | Βόλος

Πληροφορίες

Facebook | HappiMess

Σύμπτυξη

Αθηνά Μόσχου

Βρεφονηπιοκόμος
Πόλη | Βόλος

Ελένη Μπουντούκου

Νηπιαγωγός
Πόλη | Βόλος

Πληροφορίες

Τ | 6942099405
Facebook | Eleni BoudoukouΠαιχνιδολερώματα – Μπουντούκου Ελένη
Instagram | eleni bdk

 

Εργασία σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, ΚΔΑΠ και φροντιστήρια μελέτης – Αγγλικών (11 χρόνων). Ετήσιο Σεμινάριο: Θεραπεία μέσω Τέχνης με έμφαση στα Εικαστικά, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σύμπτυξη

Ελένη – Μαρία (Μαριλένα) Νταοπούλου

Νηπιαγωγός – Ειδική Παιδαγωγός
Πόλη | Λάρισα – Βόλος

Πληροφορίες

Τ | 6978377675
Facebook | Μαριλένα Νταοπούλου
Instagram | marilena_ntao

 

Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος Master στην Ειδική Αγωγή και Αποκατάσταση του TNPU. Προϋπηρεσία 4 ετών σε εκπαιδευτικές δομές (ΚΔΑΠ, νηπιαγωγείο) και φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Εργάζεται σε ΚΔΑΠ σε Λάρισα και Βόλο.

Σύμπτυξη

Μυρτώ Παπαήλιου

Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού
Πόλη | Βόλος

Ευαγγελία Τσαμάγκου

Βρεφονηπιοκόμος
Πόλη | Λάρισα

Πληροφορίες

Τ | 6948536510
Instagram | tsamagou_evy

 

Απόφοιτη του Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 21 χρόνια προϋπηρεσία. Αναπληρώτρια προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Σύμπτυξη

Μαρίνα Θεοφάνη

Φιλόλογος
Πόλη | Αγρίνιο

Παναγιώτης Κοντοβάς Κολοβός

Γυμναστής
Πόλη | Λαμία

Πληροφορίες

Τ | 6980194420 – 2231181488
Website | ergo-kinisi.gr

 

Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με ειδικότητα Άσκηση για όλους, με μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή. Προπονητής Taekwondo – Hapkido & Τοξοβολίας. Εκπαιδευτής ΑΜΕΑ Taekwondo, Θεραπευτικής Κολύμβησης. Exercise & Cancer Seminar. Κάτοχος πτυχίου ναυαγοσώστη και CPR & AED. Χώρος εργασίας: ΕΡΓΟ-ΚΙΝΗΣΗ Sensory Gym & Therapy στη Λαμία.

Σύμπτυξη

Σπυριδούλα Κωνσταντάρα

Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής
Πόλη | Αγρίνιο

Άννα Μανθάτη

Θεατρολόγος
Πόλη | Μεσολόγγι

Πληροφορίες


Messy Play Greece

Τ | 6972367598
E-mail | manthatianna@hotmail.com

 

 

Η Άννα Μανθάτη είναι απόφοιτη των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και Τέχνης Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, με Μεταπτυχιακές Σπουδές. Έχει εργαστεί ως Καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, εργαστήρια, κατασκηνώσεις και συλλόγους και ως εκπαιδεύτρια σε διάφορα ΔΙΕΚ και ΣΔΕ διδάσκοντας Κουκλοθέατρο, Θεατρικό Παιχνίδι και Πολιτισμική – Αισθητική Αγωγή, αντίστοιχα. Δραστηριοποιείται και στον χώρο του Digital Storytelling στην εκπαίδευση αλλά και ευρύτερα, οργανώνοντας σχέδια δράσης με θεατροπαιδαγωγικό περιεχόμενο.

Εργάζεται στον χώρο «Με λογισμό και μ’ όνειρο», Αθ. Ραζηκότσικα 4, Μεσολόγγι.

Σύμπτυξη

Ευγενία Μαστοράκη

Εμψυχώτρια, Δημιουργός της Παιδικής Μας Γωνιάς
Απόφοιτος Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
Πόλη | Εύβοια (Οκτωνιά, Αυλωνάρι, Αλιβέρι, Χαλκίδα)

Πληροφορίες

Τ | 6973773009
E-mail | emastoraki@outlook.com
Facebook | Η παιδική μας γωνιά

 

Μεγάλωσα στο Ρέθυμνο και σπούδασα Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο. Με την οικογένειά μου αποφασίσαμε πριν έναν χρόνο να αφήσουμε την Αθήνα και να μείνουμε μόνιμα στην Εύβοια. Εδώ οργανώνω διάφορες δράσεις, όπως παιδική λέσχη ανάγνωσης και δημιουργικό εργαστήρι.

Σύμπτυξη

Μαρία Μπαρώτα

Δημιουργική Απασχόληση
Πόλη | Χαλκίδα

Γεωργία Ταρσή

Νηπιαγωγός
Πόλη | Χαλκίδα

Πληροφορίες

Τ | 6971650324
E-mail | georgiata1998@hotmail.com
Facebook | Γεωργία Ταρσή
Instagram | Γεωργία Ταρσή

 

Ονομάζομαι Γεωργία Ταρσή και είμαι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος). Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζομαι ως κατ’ οίκον παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Ασχολούμαι επίσης με τη δημιουργική απασχόληση μαθητών Δημοτικού, καθώς και με την προετοιμασία – μελέτη αυτών. Είμαι κάτοχος πιστοποίησης ειδικής αγωγής και ψυχολογίας. Τέλος, έχω ολοκληρώσει την επιμόρφωσή μου στο αισθητηριακό παιχνίδι.

Σύμπτυξη

Δέσποινα Χαμαμτζή

Βρεφονηπιαγωγός – Ιδιοκτήτρια Παιδότοπου «ΚουκουΒά»
Πόλη | Αγρίνιο

Πληροφορίες

Τ | 6947803553
E-mail | dhkoukouva@gmail.com

Σύμπτυξη

Ελένη Αθανασοπούλου

Εκπαιδευτικός – Υπεύθυνη Παιδικού Σταθμού
Πόλη | Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Πληροφορίες

Τ | 6978831310
Instagram | mikrosxartaetos

 

Απόφοιτος του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών (2012). Εργασία ως εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγείο (2014-2016). Ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Μικρός Χαρταετός» από το 2016 έως σήμερα.

Σύμπτυξη

Νατάσα Ανδριανοπούλου

Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό
Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας
Πόλη | Καλαμάτα

Αρετή Αργύρη

Εκπαιδευτικός
Πόλη | Καλαμάτα

Πληροφορίες

Τ | 6992672552
E-mail | aretiar@windowslive.com
Facebook | Areti Argyri

 

Είμαι 33 ετών. Έχω σπουδάσει Φ.Π.Ψ. στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ασχολούμαι με ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, με δημιουργική απασχόληση σε παιδιά 2 έως 12 ετών και με φύλαξη/φροντίδα βρεφών και νηπίων.

Σύμπτυξη

Παναγιώτα Ασημάκου

Ψυχολόγος
Πόλη | Καλαμάτα

Γεωργία Βολιώτη

Εργοθεραπεύτρια
Πόλη | Τρίπολη

Μάρθα Γκάμαρη

Νηπιαγωγός
Πόλη | Πάτρα

Πληροφορίες

Τ | 6955844323
Facebook | Μάρθα Γκάμαρη
E-mail | gamarimartha@gmail.com

 

Έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία – ΤΕΕΑΠΗ (Ιούνιος 2021), του Πανεπιστημίου Πατρών και από τον Οκτώβριο του 2021 φοιτώ στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της ίδιας σχολής, με ειδίκευση στην Κοινωνική Θεωρία, Πολιτική και Πρακτικές στην Εκπαίδευση. Έχω πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση μέσω ΕΣΠΑ στο 20ο Νηπιαγωγείο Πατρών στο χρονικό διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου 2020.

Έχω εργαστεί ένα χρόνο στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο «Το Ρόδι» και περιστασιακά ασχολούμαι με την οργανωμένη μελέτη παιδιών δημοτικού και με την φύλαξη παιδιών. Κατά τη χρονική περίοδο 2016-2017, δίδασκα εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Πατρέων και προσέφερα εθελοντική εργασία κυρίως στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Κυλλήνης. Φέτος, ταυτόχρονα με τις σπουδές μου και την εργασία μου στον παιδικό σταθμό «Το Μαγικό Παλάτι», στον ελεύθερό μου χρόνο παίζω κουκλοθέατρο σε γειτονιές της Πάτρας με την κουκλοθεατρική ομάδα δρόμου «Τα αμπελοφάσουλα» και οργανώνω δραστηριότητες messy play σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της πόλης (βλ. Επί τα πρόσω).

Σύμπτυξη

Κωνσταντίνα Δημοπούλου

Βρεφονηπιαγωγος
Πόλη | Καλαμάτα

Αμαλία Δουλάμη

Λογοθεραπεύτρια
Πόλη | Καλαμάτα

Αικατερίνη Καίσαρη

Απόφοιτη Σχολής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ
Πόλη | Πάτρα

Φλώρα Καλομοίρη

Ηθοποιός
Πόλη | Σπάρτη

Πληροφορίες

Τ | 6977152407
Facebook | Flora Kalomoiri

Σύμπτυξη

Μαρία Κενσαλή

Εργοθεραπεύτρια
Πόλη | Καλαμάτα

Πληροφορίες

Τ | 6983673354
E-mail | maria-ken@hotmail.com

Σύμπτυξη

Παναγιώτα Κότσιρα

Λογοθεραπεύτρια
Πόλη | Καλαμάτα

Ειρήνη Κυριακουλάκου

Ειδικευόμενη Ιατρός Αποκατάστασης
Πόλη | Μολάοι Λακωνίας

Μαρία Κωστοπούλου – Ξυλά

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου
Πόλη | Καλαμάτα

Κερασία Μουράτη

Γυμνάστρια – Ειδική Παιδαγωγός
Πόλη | Καλαμάτα

Ελευθερία Μπερδεκλή

Ψυχολόγος
Πόλη | Καλαμάτα

Πληροφορίες

Facebook | Eleftheria Berdekli

 

Η Ελευθερία Μπερδέκλη ανήκει στην επιστημονική ομάδα του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «Λιλιπούπολη» στην Καλαμάτα. Μέσα από ατομικές και ομαδικές συναντήσεις συνεργάζεται στενά και υποστηρίζει τους γονείς στον γονεϊκό τους ρόλο και σε θέματα που αφορούν τη διαπαιδαγώγηση και την υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. 

Παράλληλα, συντονίζει και προσφέρει θεωρητική και πρακτική καθοδήγηση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα παιδιά σε ένα ασφαλές πλαίσιο έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν την προσωπική τους αλήθεια για τον κόσμο μέσα από το αισθητηριακό παιχνίδι και την ελευθερία να παρέμβουν στο περιβάλλον τους, όπως επιθυμούν τα ίδια.

Σύμπτυξη

Κατερίνα Παπαδημητρίου

Νηπιαγωγός
Πόλη | Πάτρα

Πληροφορίες

Messy Play Greece
Facebook | Κατερίνα Παπαδημητρίου

 

 

Είμαι νηπιαγωγός, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και εργάζομαι σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στην Πάτρα. Έχω γνωρίσει την παιδαγωγική των σχολείων δάσους μέσα από την πρακτική μου άσκηση σε ένα τέτοιου είδους σχολείο στην Φιλανδία και θεωρώ το λέρωμα απαραίτητο για όλα τα παιδιά!

Σύμπτυξη

Μαρία Πρωτοπαπαδάκη

Εργοθεραπεύτρια
Πόλη | Καλαμάτα

Φιλαρέτη Σαχλά

Νηπιαγωγός
Πόλη | Πάτρα

Πληροφορίες

Τ | 6979747275
Facebook | Filareti Primavera

Σύμπτυξη

Ιωάννα Σιαμαντζιούρα

Παιδαγωγός – Παιδοψυχολόγος
Παιδικός Σταθμός Εκπαιδευτηρίων Μπουγά
Πόλη | Καλαμάτα

Πληροφορίες

Ευανθία Σπηλιάδη

Κοινωνική Λειτουργός
Πόλη | Τρίπολη

Πληροφορίες

Τ | 6993606940

 

Είμαι κοινωνική λειτουργός, απόφοιτος των ΤΕΙ Αθήνας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας το 2004 και απόφοιτος της ΑΣΠΑΙΤΕ – του τμήματος ΕΠ.ΠΑΙ.Κ. (παιδαγωγικής επάρκειας) το 2015. Το 2021 ξεκίνησα μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην «Οργάνωση και Διαχείρση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για ΑμεΑ». Παράλληλα, είμαι εκπαιδευόμενη στο P.T.I. (Play Therapy International) – PTGR, από το 2016 έως και σήμερα, στο πιστοποιημένο πρόγραμμα παιγνιοθεραπείας – θεραπείας μέσω θεραπευτικού παιχνιδιού, και στο αισθητηριακό παιχνίδι – messy play από την εταιρεία Hehe – Messy Play, Art & Therapy. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία σε οικοτροφεία ψυχιατρικής αποασυλοποίησης για 7 χρόνια και τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής στην Πελοπόννησο.

Σύμπτυξη

Μαρία Σταματοπούλου

Κοινωνική Λειτουργός
Πόλη | Καλαμάτα

Ελένη Τσαούση

Βρεφονηπιοκόμος
Πόλη | Σπάρτη – Πάτρα

Πληροφορίες

Τ | 6988039959
E-mail | elenitsaousi1994@hotmail.com

Σύμπτυξη

Ηλέκτρα Τσουκλείδη

Ειδική Παιδαγωγός
Πόλη | Αίγιο

Αφροδίτη Τσώλη

Εκπαιδευτήρια Μπουγά
Πόλη | Καλαμάτα

Ιωάννα Φιλοπούλου

Ειδική Παιδαγωγός
Πόλη | Καλαμάτα

Μαρί Μουσταϊζή

Εμψυχώτρια – Μουσειοπαιδαγωγός
Πόλη | Μυτιλήνη

Μαρίζα Χαχαδάκη

Νηπιαγωγός – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Εκπ. Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Θεραπεία
Πόλη | Μυτιλήνη

Πληροφορίες

Τ | 6948091866
E-mail | marizahahathaki@gmail.com
Instagram | marizahahathaki

Σύμπτυξη

Αναστασία Δρογούτη

Εικαστικός θεραπευτής
Πόλη | Κέρκυρα

Πληροφορίες

Τ | 6985930540
E-mail | sasadrogouti@gmail.com
Facebook | Sasa Drogouti
Instagram: toddlers.in.panic / casseti.na

 

Είμαι εικαστικός/εικονογράφος, δημιουργός κόμικ, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και άρθρων για την γονεϊκότητα. Επίσης ασχολούμαι με το αισθητηριακό και ακατάστατο παιχνίδι, το art therapy ενηλίκων και του παιδικού ιχνογραφήματος.

Σύμπτυξη

Αθανασία Στρατάκη

Λογοθεραπεύτρια
Πόλη | Κέρκυρα

Σοφία – Άννα Σπυροπούλου

Απόφοιτη Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής, Εμψυχώτρια Ομάδων
Πόλη | Κέρκυρα

Ειρήνη Γαρδίκη

Λογοθεραπεύτρια
Πόλη | Σύρος

Δήμητρα Μπλε

Νηπιαγωγός
Πόλη | Τήνος

Πληροφορίες

Facebook | Dimitra Ble / It’s ok

 

Είμαι τα 3Ε! Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια σκύλων, Εθελόντρια, βοηθώντας κυρίως τα ζωάκια. Στόχος μου είναι να αλλάξω προς το καλύτερο αυτόν τον κόσμο, να τον κάνω πιο χαρούμενο, πιο ήρεμο και γεμάτο σεβασμό και αγάπη. Για μένα αυτό πρεσβεύει το Messy, Sensory & Clay Play. Η αγάπη και ο σεβασμός στα παιδιά και στα ζώα είναι η σωτηρία της ζωής μας.

Σύμπτυξη

Ευμορφία Βασιλάκη

Κοινωνική λειτουργός
Πόλη | Ηράκλειο Κρητης

Ελένη Γεωργιάδου

Παιγνιοθεραπεύτρια MSc – Θεατρολόγος – Συνεργάτιδα της Attachment Parenting Hellas
Πόλη | Χανιά Κρήτης

Πληροφορίες

Τ | 69815291139
E-mail | elena.g35@hotmail.com
Facebook | Κέλυφος – Play is Therapy

Σύμπτυξη

Ελένη Δαγαλάκη

Νηπιαγωγός
Πόλη | Ηράκλειο Κρήτης

Πληροφορίες

Messy Play Greece
Τ | 6975855064

 

 

Είμαι η Ελένη, 33 χρονών, νηπιαγωγός και μουσικοπαιδαγωγος. Τα τελευταία χρόνια συντονίζω ομάδες παιδιών από 2 ετών σε μουσικοκινητικη και εικαστικά δρώμενα, ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κι από τότε που ο γιος μου άρχισε να αλληλεπιδρά περισσότερο και να ανακαλύπτει σιγά σιγά τον κόσμο, έχω γνωρίσει τον κόσμο του αισθητηριακου και messy παιχνιδιού και προσπαθώ να τον έχω στην καθημερινότητά μου με διάφορες δράσεις σε όλες τις ομάδες!

Σύμπτυξη

Γεωργία Καζαντζιάν

Νηπιαγωγός
Πόλη | Ηράκλειο Κρητης

Φωτεινή Καραγρηγόρη

Εκπαιδευτικός
Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας
Επιμορφώτρια Θετικής Διαπαιδαγώγησης
Πόλη | Ρέθυμνο Κρήτης

Πληροφορίες

Κατερίνα Λαθιωτάκη

Κοινωνική Λειτουργός, MSc
Εκφραστική θεραπεύτρια μέσω τέχνης
Πόλη | Ηράκλειο Κρήτης

Πληροφορίες

Messy Play Greece
Τ | 6933367805

 

 

Κοινωνική λειτουργός και εκφραστική θεραπεύτρια μέσω τέχνης με Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διαμεθοδικές παρεμβάσεις σε καταστάσεις κρίσης με ειδίκευση στις Οικογένειες σε Κρίση. Έχει εκπαιδευτεί στο Messy, Sensory & Clay ΡΙαy στο Hehe – Messy Play, Art & Τheraρy και στις Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ενώ έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις σε σχέση με το τραύμα και την πληροφορημένη σε σχέση με το τραύμα παροχή εκφραστικής θεραπείας, καθώς και σεμινάρια σε σχέση με τη Θεωρία Δεσμού από την Attachment Parenting Hellas.

Σύμπτυξη

Χρυσή Λενακάκη

Νηπιαγωγός
Πόλη | Ηράκλειο Κρήτης

Λαμπρινή Μπαρούτα

Νηπιαγωγός
Πόλη | Ρέθυμνο Κρήτης

Χριστίνα Μπίλα-Παρασκευά

Τελειόφοιτη στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης
Πόλη | Ρέθυμνο Κρήτης

Κατερίνα Ξεζωνάκη

Νηπιαγωγός
Πόλη | Ρέθυμνο Κρήτης

Πληροφορίες

Τ | 6973615738
E-mail | messypaths@gmail.com
Website | messypaths.weebly.com
Facebook | Messy Paths
Instagram | messy_paths

 

Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχω εργαστεί και εργάζομαι έως σήμερα σε διάφορα Κέντρα Δημιοργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Σύμπτυξη

Δήμητρα Πατεράκη

Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας
Πόλη | Ρέθυμνο Κρήτης

Βασιλική Περακάκη

Νηπιαγωγός
Πόλη | Ρέθυμνο Κρήτης

Πληροφορίες

Messy Play GreeceΤ | 6980877433
E-mail | messypaths@gmail.com
Website | messypaths.weebly.com
Facebook | Messy Paths
Instagram | messy_paths

 

Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σύμπτυξη

Μαριάννα Τσαμάνδουρα

Παιδαγωγός – Εμψυχώτρια Ομάδων
Πόλη | Ρέθυμνο Κρήτης

Πληροφορίες

Messy Play GreeceΤ | 6988782170
Facebook | Marianna Tsam Αγαπωκύματα

 

 

Η Μαριάννα Τσαμάνδουρα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Αγαπωκύματα» από το 2017, οργανώνοντας δράσεις baby & kids messy play με γονείς και παιδιά. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Messy, Sensory & Clay Play ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας από την ομάδα Hehe – Messy Play, Art & Therapy, στην θετική διαπαιδαγώγηση, στην παιδική Yoga, καθώς και στην Aerial Yoga για παιδιά από το North Academy of Fitness και το Flying Beyond. Το 2016 ξεκίνησε να φοιτά στη σχολή Θεατρικού Παιχνιδιού του «Θεάτρου Ημέρας» με βασικό εμψυχωτή τον Λάκη Κουρετζή. Το ενδιαφέρον της για την ελεύθερη – δημοκρατική εκπαίδευση την οδήγησε στη συνεργασία με το παιδικό στέκι «Το Σπόρι», ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Εργάστηκε ως παιδαγωγός παράλληλης στήριξης στο σχολείο της Κυριάννας και από το 2018 εργάζεται ως εκπαιδεύτρια εναέριων πανιών σε ομάδες παιδιών.

Πραγματοποιεί αισθητηριακά & messy παιχνίδια κάθε Παρασκευή, στο Ρέθυμνο, στην Αυλή των Θαυμάτων (Κουρητών 12 και Βαβουράκηδων), σε ομάδες για βρέφη, μικρά και μεγάλα παιδιά.

Σύμπτυξη

Μαρία Χαβάκη

Νηπιαγωγός – Εμψυχώτρια ομάδων
Πόλη | Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Πληροφορίες

Messy Play GreeceΤ | 6971689650
Facebook | Maria ChavakiΑγαπωκύματα
Instagram | machavouagapokimata

 

 

Η Μαρία Χαβάκη είναι εμψυχώτρια ομάδων αισθητηριακού παιχνιδιού και απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Της αρέσει πολύ να παίζει, να λερώνεται, να ακούει και να αφηγείται ιστορίες. Έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους Messy, Sensory & Clay Play (του Hehe – Messy Play, Art & Therapy) ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας, Θεατρικό Παιχνίδι, Παιχνιδοτράγουδα, καθώς και στην Προφορική Αφήγηση και Εμψύχωση Ομάδων. Είναι συνδημιουργός της ομάδας παιχνιδιού «Αγαπωκύματα» και από το 2017 συνεμψυχώνει δράσεις με Messy Παιχνιδοτράγουδα και Messy θεατρικοπαιχνίδια για βρέφη, παιδιά και φροντιστές σε όλη την Κρήτη. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Κέντρο Αγωγής και Εκπαίδευσης «Πέτρα, Μολύβι, Ψαλίδι, Χαρτί» στον Άγιο Νικόλαο και εμψυχώνει μικρές ομάδες υποστηρικτικού παιχνιδιού με βάση το αισθητηριακό παιχνίδι.

Σύμπτυξη

Ελένη Χαζηράκη

Παιγνιοθεραπεύτρια
Πόλη | Χανιά Κρήτης

Κυριακή Βρακά

Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης
Χώρα | Κύπρος, Αμμόχωστος

Σωτηρία Βρυώνη

Νηπιαγωγός
Χώρα | Κύπρος, Λευκωσία

Έλενα Γεωργίου

Συντονίστρια Ομάδων
Χώρα | Κύπρος

Πληροφορίες

Facebook | HaPpy PlayTime Messy Sensory & Theater

Σύμπτυξη

Κατερίνα Γεωργίου

Πτυχίο Δημοτικής Εκπαίδευσης
Χώρα | Κύπρος, Λάρνακα

Κλειώ Έλληνα

Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Πληροφορίες

Τ | 0035799781442
E-mail | kleiw_e@hotmail.com
Instagram | kleiwellina

Σύμπτυξη

Νάταλη Ιατρίδου

Ψυχολόγος – Εκπαιδεύτρια σε άτομα αυτιστικού φάσματος
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Στέλιος Ιωαννίδης

Ειδικός Εκπαιδευτικός
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Δέσποινα Ιωάννου

Πτυχίο Προδημοτικής Εκπαίδευσης
Χώρα | Κύπρος, Λευκωσία

Πληροφορίες

Facebook | Messy Little Monsters
Instagram | messy_littlemonsters

Σύμπτυξη

Έλενα Ιωάννου

Νηπιαγωγός
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Πληροφορίες

Τ | 0035799550089
Facebook | Elena Ioannou

 

Πτυχιούχος Νηπιαγωγός
Μεταπτυχιακό «Δημιουργικές τέχνες και εμψύχωση»

Σύμπτυξη

Νικολέτα Καραγιώργη

Εικαστικός
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Πληροφορίες

Τ | 0035796344594
Facebook | the little messy makers
Instagram | the_littlemessymakers

 

Στο the little messy makers δίνεται έμφαση στην ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργική εμπειρία, μέσω της εξερεύνησης διαφόρων υλικών, χωρίς την απαίτηση ενός άρτιου και πανομοιότυπου αποτελέσματος.

Σύμπτυξη

Στέλλα Κκαΐλη

Φιλόλογος
Χώρα | Κύπρος, Λάρνακα

Ιωάννα Κουππή

Νηπιαγωγός
Χώρα | Κύπρος, Λευκωσία

Λουίζα Παπαχαραλάμπους Κουσουλίδου

Εργοθεραπεύτρια
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Πληροφορίες

Τ | 0035799296658
E-mail | louiza.thelisi.ergo@gmail.com
Website | ergotherapiacenter.com
Χώρος Εργασίας | Κέντρο Εργοθεραπείας για Παιδιά, Λεμεσός, Κύπρος

 

Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Εργοθεραπείας για Παιδιά, για 15 χρόνια.

Σύμπτυξη

Μαρίνα Κωνσταντίνου

Μουσικοπαιδαγωγός
Χώρα | Κύπρος, Λευκωσία

Μύρια Λαζάρου

Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια – Κλινική Κ.Λ.
The Systemic Early Childhood Center by Myria Lazarou, Παιδικός Σταθμός
Χώρα | Κύπρος, Λευκωσία

Πληροφορίες

Τ | 0035799822357

 

 • Κλινική κοινωνική εργασία (MA,BA)
 • Συστημική οικογενειακή θεραπεία
 • Συστημική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων
 • Παιδαγωγική μέσω τέχνης – Συστημική προσέγγιση
 • Συστημική Συμβουλευτική Γονέων
 • Συστημική συμβουλευτική και θεραπεία των εξαρτήσεων
 • Messy, Sensory & Clay Play: Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης και θεραπείας

Σύμπτυξη

Χριστίνα Λίλη

Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Πληροφορίες

Τ | 0035799264609
E-mail | xristinalili@hotmail.com
Χώρος Εργασίας | The Nature Seekers CY

 

Πτυχίο Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας
Εργασία: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων
Εκπαίδευση σε ομάδες παιδιών, εφήβων και γονέων

Σύμπτυξη

Μαρία Λοΐζου

Λογοπαθολόγος – Λογοθεραπεύτρια
Χώρα | Κύπρος, Αμμόχωστος

Αριάδνη Νεάρχου

Λογοθεραπεύτρια
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Αρίστη Νικολάου

Ειδική Εκπαιδευτικός, Εκπαιδευτικός Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Πληροφορίες

Τ | 0035796350002
E-mail | aristi_n@hotmail.com
Facebook | Aristi Nicolaou
Χώρος Εργασίας | Ειδική εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο

 

 • Απόφοιτος Επιστημών Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2009.
 • Μεταπτυχιακό στην Ειδική Ενιαία Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2011.
 • Μεταπτυχιακό στην Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2022.
 • Εκπαίδευση Messy, Sensory & Clay Play των Hehe – Messy Play, Art & Therapy, 2023.
 • Εργασία στον Δημόσιο τομέα για 5 χρόνια, με ερευνητικό ενδιαφέρον το αυτιστικό φάσμα.

  Σύμπτυξη

Χρύσω Νικολάου

Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Σχολικής Ψυχολογίας
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Σκεύη Παμπόρη

Ιδιοκτήτρια Βρεφονηπιακού Σταθμού
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Έλενα Παναγή

Απόφοιτος Νομικής
Χώρα | Κύπρος, Λευκωσία

ΠληροφορίεςΣύμπτυξη

Χριστίνα Παναγή

Πτυχίο Ψυχολογίας
Χώρα | Κύπρος, Λευκωσία

Αναστασία Πασκοττή

Καθηγήτρια Αγγλικών
Χώρα | Κύπρος, Λευκωσία

Στυλιάνα Περατικού

Ηθοποιός
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Πληροφορίες

Χώρος Εργασίας | Let’s Mess It

 

Βιογραφικό Στυλιάνα Περατικού

Σύμπτυξη

Ράνια Στυλιανού

Εργοθεραπεύτρια
Χώρα | Κύπρος, Λεμεσός

Πληροφορίες

Χώρος Εργασίας | Limassol Therapy Center

Σύμπτυξη

Εύα Χριστοδούλου

Eκπαιδεύτρια μη τυπικής μάθησης
Χώρα | Κύπρος, Λευκωσία

Πολίνα Δαγκλή

Παιδαγωγός – Δασκάλα Γαλλικών
Χώρα | Λουξεμβούργο

Πληροφορίες

Messy Play GreeceΤ | 00352691832530
Interinstitutional Children’s Centre
European Commission

 

 

Παιδαγωγός – Καθηγήτρια Γαλλικών. Μεταπτυχιακό στη Διδακτική της Γαλλικής Γλώσσας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία.

Εξειδικεύσεις: Messy, Sensory & Clay Play  – Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία – Διδασκαλία Ελληνικών ως μητρική και ξένη γλώσσα – Montessori – Play Therapy.

Σύμπτυξη

Σταυρούλα Λιανού

Εκπαιδευτικός
Χώρα | Αγγλία

Πληροφορίες

E-mail | lianou9@gmail.com
Facebook | 365 days Montessori

 

Είμαι εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής – Ειδική Εκπαίδευση. Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχω ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Η καταγωγή μου είναι από την Καλαμάτα και πλέον κατοικώ μόνιμα στην Αγγλία.

Μου αρέσει να διαβάζω, να γράφω και να δημιουργώ με διάφορα υλικά. Διαβάζω παραμύθια και έχω γράψει και εκδώσει ένα δικό μου. Από όταν έγινα μαμά ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα διάφορα είδη παιχνιδιού και την κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού, βασισμένο στη Μοντεσσοριανή φιλοσοφία. Μου αρέσει να ταξιδεύω και να γνωρίζω δημιουργικούς ανθρώπους.

Σύμπτυξη

Δήμητρα Δάμαρις Μπραουδάκη

Ειδική Παιδαγωγός
Χώρα | Αγγλία

Μερόπη Σεραφειμίδου

Γυμνάστρια
Χώρα | Βέλγιο

Θέμις Σολομόγκα-Βίδου

Παιδαγωγός – Εκπαιδευτικός
Χώρα | Λουξεμβούργο

Πληροφορίες

Τ | 003520621236697
E-mail | tvidossolomogka@gmail.com

 

Πάνω από 32 χρόνια εμπειρίας στην εργασία και την επικοινωνία με παιδιά. Περίπου 10 χρόνια ως Παιδαγωγός σε Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς του Υπουργείου Υγείας Και Πρόνοιας και σχεδόν 23 χρόνια τώρα ως παιδαγωγός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης-Εκπαιδευτικός στο Κέντρο Μελέτης Παιδιών του Ευρωπαϊκού Σχολείου 1 και 2 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο (CPE III & V).

Πτυχιακοί τίτλοι σπουδών στην Προσχολική Αγωγή, στη διδασκαλία Παιδαγωγικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις επιστήμες της Αγωγής, στην Περιβαλλοντική Αγωγή, στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, στη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σαν Ξένη Γλώσσα, στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, στην Εφαρμοσμένη Σχολική Ψυχολογία. Ειδικές επιμορφώσεις στον Αυτισμό, στο Σχολικό Εκφοβισμό, στη Διαχείριση Κρίσεων σε Σχολικά Περιβάλλοντα, στη ΔΕΠΥ, στη Διαχείριση διαταραχών στα παιδιά λόγω Διαζυγίου και Χωρισμού, στη Συμβουλευτική Γονέων, επιμόρφωση στο Ευ ζην.

Σύμπτυξη

Για Πληροφορίες / Ερωτήσεις:

μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με προσωπικό μήνυμα στο Facebook, τηλεφωνικά στο (+30) 2310 911941 ή με e-mail στο >>