Select menu item


Ποιοι είναι οι Hehe

Το Ταξίδι των Hehe

Το Hehe ξεκίνησε το ταξίδι του το 2008, με τη συνεργασία της αναπτυξιακής ψυχολόγου Ελένης Οικονομίδου και του κεραμίστα Έκτορα Γιαλαμά. Δημιουργήθηκε ως μια προσωπική ανάγκη δημιουργίας ενός πεδίου παιχνιδιού, πειραματισμών, έκφρασης και ελευθερίας. Πρώτοι στόχοι της συνεργασίας τους; Να μοιράσουν, σε μικρούς και μεγάλους, το μαγικό αυτό υλικό που τόσο αγαπούσαν, δηλαδή τον φυσικό πηλό! Να προτείνουν σε γονείς και παιδαγωγούς έναν τρόπο αλληλεπίδρασης και παιχνιδιού που υποστηρίζει αισθητηριακά ερεθίσματα, σε πλαίσιο ελευθερίας, σεβασμού και ενσυναίσθησης! Να παίξουν δίπλα στα παιδιά, και απολαμβάνοντας την ανεμελιά, την αθωότητα και τη δημιουργικότητά τους, να μάθουν μέσα από αυτά! Αυτό αυξάνοντας συνεχώς την ανοχή τους στο χάος, το λέρωμα και τις εκπλήξεις!

Το Παιχνίδι

Κάπως έτσι, το 2010 οι Hehe εισήγαγαν και καθιέρωσαν στην Ελλάδα τις ομάδες Messy Play, για παιδιά και γονείς! Τις σύστησαν ως ένα παιχνίδι ανατρεπτικό, δημιουργικό και καθόλου, μα καθόλου καθαρό! Μια εμπειρία ξεχωριστή, δημιουργική και συνεργατική, όπου όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν, να εκφραστούν και να πειραματιστούν! Αλλά και να φανταστούν και να αφηγηθούν τις ιστορίες τους «χτίζοντας τον κόσμο με τα χέρια τους»! Ενώ οι ενήλικοι να ενδυναμώσουν τον δεσμό με τα παιδιά και να ξαναβρούν το παιδί και τη δημιουργικότητα μέσα τους!

Δεν ήταν βέβαια απλό και εύκολο να καθιερωθεί ένας τέτοιος τρόπος παιχνιδιού! ‘Ηταν ασυνήθιστο ακόμη τότε το να αφήνονται τελείως ελεύθερα τα μικρά παιδιά. Ιδιαίτερα χωρίς καμία καθοδήγηση από τους ενήλικες, να εξερευνήσουν πολλά διαφορετικά υλικά, όσο και αν αυτά λερώνουν!

Όμως το messy play και ο φυσικός πηλός πήραν σταδιακά τη θέση που άξιζαν να έχουν στις ζωές μικρών και μεγάλων! Κι αυτό χάρη στον τεράστιο ενθουσιασμό των παιδιών και την αγάπη και τη στήριξη που το Hehe δέχτηκε από τις οικογένειες τους! Αλλά και από σχολικές δομές και άλλους φορείς και επαγγελματίες!

Το Hehe πλέον λειτουργεί με την επωνυμία 

Hehe – Messy Play, Art & Therapy, και:

  • Προωθεί το messy play ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης, αλλά και θεραπείας του ατόμου. Kαθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο αισθητηριακό παιχνίδι και την τέχνη, σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης.
  • Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που προσφέρουν σε παιδιά και ενήλικες την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Αυτό μέσα από βιωματικές εμπειρίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για χαρά, μάθηση και ανάπτυξη, ελευθερία και σεβασμό.
  • Προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, ενώ διοργανώνει ομάδες θετικής διαπαιδαγώγησης για γονείς και παιδαγωγούς.
  • Οργανώνει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γύρω από το Μessy, Sensory & Clay Play. Αυτό επικοινωνώντας τόσο τη θεωρητική γνώση όσο και την πολύτιμη βιωματική εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει η Ελένη και ο Έκτορας όλα αυτά τα χρόνια!
  • Πραγματοποιεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με εξωτερικούς φορείς.
  • Συνεργάζεται με αξιόλογους επαγγελματίες, που προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, βιωματικών δράσεων, διαλέξεων.
  • Φροντίζει να προσφέρει συχνά αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη.
Η ΟΜΑΔΑ
Έκτορας Γιαλαμάς
Έκτορας Γιαλαμάς
Ο Έκτορας είναι κεραμίστας, γλύπτης και messy player! Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για τον κόσμο των…
Ελένη Οικονομίδου
Ελένη Οικονομίδου
Η Ελένη Οικονομίδου είναι Αναπτυξιακή Ψυχολόγος με εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν την ανθρώπινη δημιουργικότητα…
Το διήμερο "βρώμικο" και "ακατάστατο" σεμινάριο που μας πρόσφερε η ομάδα hehe, ήταν ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Χαλαρώσαμε, πειραματιστήκαμε, γελάσαμε και (μετά από τις "ενήλικες" διακοπές του καλοκαιριού) θυμηθήκαμε τι είναι σημαντικό για ένα παιδί. Διέκρινα στην ομάδα πάθος, ειλικρίνεια και σεβασμό για αυτό που κάνουν. Σας ευχαριστούμε πολύ!
Μία Κ.
Μία Κ.
Το παιχνίδι των παιδιών ενώ φαίνεται στους ενήλικες τόσο απλό, είναι τόσο ευεργετικό και χρήσιμο για την ψυχή σώμα και πνεύμα των παιδιών. Γίναμε πάλι παιδιά! Το προτείνω προκειμένου να βιώσουν τα παιδιά μας τις ίδιες εμπειρίες, που τόσο έχουν ανάγκη στις μέρες!!
Μαίρη Κ.
Μαίρη Κ.
Μετά από ένα σεμινάριο messy με την Ελένη και τον Έκτορα, πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό να τους καλέσουν σε όλα τα σχολεία της χώρας... Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ, οι γνώσεις αυτών των ανθρώπων και η μεταδοτικότητα τους είναι μαγικά. όμως πιο μαγικό από όλα το κάνει η αγάπη για αυτό που κάνουν. σας ευχαριστώ πολύ πολύ! εις το επανιδείν!
Κατερίνα Λ.
Κατερίνα Λ.