Select menu item


Ποιοι είναι οι Hehe

Το Ταξίδι των Hehe

Το Hehe ξεκίνησε το ταξίδι του το 2008, με τη συνεργασία της αναπτυξιακής ψυχολόγου Ελένης Οικονομίδου και του κεραμίστα Έκτορα Γιαλαμά. Δημιουργήθηκε ως μια προσωπική ανάγκη δημιουργίας ενός πεδίου παιχνιδιού, πειραματισμών, έκφρασης και ελευθερίας. Πρώτοι στόχοι της συνεργασίας τους; Να μοιράσουν, σε μικρούς και μεγάλους, το μαγικό αυτό υλικό που τόσο αγαπούσαν, δηλαδή τον φυσικό πηλό! Να προτείνουν σε γονείς και παιδαγωγούς έναν τρόπο αλληλεπίδρασης και παιχνιδιού που υποστηρίζει αισθητηριακά ερεθίσματα, σε πλαίσιο ελευθερίας, σεβασμού και ενσυναίσθησης! Να παίξουν δίπλα στα παιδιά, και απολαμβάνοντας την ανεμελιά, την αθωότητα και τη δημιουργικότητά τους, να μάθουν μέσα από αυτά! Αυτό αυξάνοντας συνεχώς την ανοχή τους στο χάος, το λέρωμα και τις εκπλήξεις!

Το Παιχνίδι

Κάπως έτσι, το 2010 οι Hehe εισήγαγαν και καθιέρωσαν στην Ελλάδα τις ομάδες Messy Play, για παιδιά και γονείς! Τις σύστησαν ως ένα παιχνίδι ανατρεπτικό, δημιουργικό και καθόλου, μα καθόλου καθαρό! Μια εμπειρία ξεχωριστή, δημιουργική και συνεργατική, όπου όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν, να εκφραστούν και να πειραματιστούν! Αλλά και να φανταστούν και να αφηγηθούν τις ιστορίες τους «χτίζοντας τον κόσμο με τα χέρια τους»! Ενώ οι ενήλικοι να ενδυναμώσουν τον δεσμό με τα παιδιά και να ξαναβρούν το παιδί και τη δημιουργικότητα μέσα τους!

Δεν ήταν βέβαια απλό και εύκολο να καθιερωθεί ένας τέτοιος τρόπος παιχνιδιού! ‘Ηταν ασυνήθιστο ακόμη τότε το να αφήνονται τελείως ελεύθερα τα μικρά παιδιά. Ιδιαίτερα χωρίς καμία καθοδήγηση από τους ενήλικες, να εξερευνήσουν πολλά διαφορετικά υλικά, όσο και αν αυτά λερώνουν!

Όμως το messy play και ο φυσικός πηλός πήραν σταδιακά τη θέση που άξιζαν να έχουν στις ζωές μικρών και μεγάλων! Κι αυτό χάρη στον τεράστιο ενθουσιασμό των παιδιών και την αγάπη και τη στήριξη που το Hehe δέχτηκε από τις οικογένειες τους! Αλλά και από σχολικές δομές και άλλους φορείς και επαγγελματίες!

Το Hehe πλέον λειτουργεί με την επωνυμία 

Hehe – Messy Play, Art & Therapy, και:

 • Προωθεί το messy play ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης, αλλά και θεραπείας του ατόμου. Kαθώς και το δικαίωμα των παιδιών, και όλων των ανθρώπων, στο αισθητηριακό παιχνίδι και την τέχνη, σε κλίμα ενθάρρυνσης, αποδοχής και ενσυναίσθησης.
 • Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που προσφέρουν σε παιδιά και ενήλικες την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Αυτό μέσα από βιωματικές εμπειρίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για χαρά, μάθηση και ανάπτυξη, ελευθερία και σεβασμό.
 • Προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, ενώ διοργανώνει ομάδες θετικής διαπαιδαγώγησης για γονείς και παιδαγωγούς.
 • Οργανώνει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γύρω από το Μessy, Sensory & Clay Play. Αυτό επικοινωνώντας τόσο τη θεωρητική γνώση όσο και την πολύτιμη βιωματική εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει η Ελένη και ο Έκτορας όλα αυτά τα χρόνια!
 • Πραγματοποιεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με εξωτερικούς φορείς.
 • Συνεργάζεται με αξιόλογους επαγγελματίες, που προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, βιωματικών δράσεων, διαλέξεων.
 • Φροντίζει να προσφέρει συχνά αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη.
Η ΟΜΑΔΑ
Έκτορας Γιαλαμάς
Έκτορας Γιαλαμάς
Ο Έκτορας είναι κεραμίστας, γλύπτης και messy player! Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για τον κόσμο των…
Ελένη Οικονομίδου
Ελένη Οικονομίδου
Η Ελένη Οικονομίδου είναι Αναπτυξιακή Ψυχολόγος με εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν την ανθρώπινη δημιουργικότητα…
HAPPY MESSY PLAYERS
 • Απίστευτη αισθητηριακή εμπειρία..

  Marilena Petraki
  05/07/2020

  Εξαιρετικοί ο Έκτορας και η Ελένη! Το σεμινάριό τους ήταν δημιουργικό, επιστημονικά τεκμηριωμένο, ενδιαφέρον και ευφάνταστο!Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε εδιαφερόμενο (γονέα, θεραπευτή, εκπαιδευτικό).

  Vasso Bertsia
  08/07/2020

  Οι πιο αυθεντικοί εκπρόσωποι του messy play!

  Konstantina Lampropoulou
  28/11/2022

  περάσαμε τέλεια οικογενειακώς και ο μικρός το καταχαρηκε !! τέλεια εμπειρία !

  Fotiades George
  20/02/2020
 • Πόσο απλόχερα μοιράστηκαν η Ελένη και ο Έκτορας τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους και την αγαπη τους για το messy play την Κυριακή 17 Μαΐου, στο Ρέθυμνο!!! Και τι ωραία διαδικασία το messy play!!! Επιτέλους μια δραστηριότητα που ο δάσκαλος ΣΙΩΠΑ!!! Και ποσο ανάγκη έχουν τα παιδιά και όλοι... read more

  Ria Markoulaki
  21/05/2019

  Όταν οι άνθρωποι κάνουν ότι κάνουν με αγάπη και μεράκι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! Μπράβο στα παιδιά για αυτήν την ωραία πρωτοβουλία! Συνεχίστε έτσι!

  Dimitris Dousias
  12/06/2018

  Εξαιρετική ομάδα, πλούσια εμπνευσμένη από βασικές παιδαγωγικές θεωρίες σε μια σύγχρονη πραγματικότητα με σκοπό τη βιωματική προσέγγιση της μαθησης μέσα από το ουσιαστικό παιχνίδι. Τα παιδιά πρέπει να λερωθούν και θα μάθουν από αυτό ! Ας γίνουμε όλοι ξανά παιδιά ! Προτείνω ανεπιφύλακτα το σεμινάριο σε παιδαγωγους που αναζητούν την... read more

  ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΙΡΤΖΟΓΛΟΥ
  11/02/2019

  πολυ ωραίος και.δημιουργικος χωρος για τα.παιδακια μας, ανακαλύπτουν τα διαφορα υλικα και.παίζουν ανεμελα με πολυ ενδιαφέρον! οι ανθρωποι γλυκύτατοι και πολυ πολυ προσχαροι!δεν καταλαβαμε μικροι και.μεγαλοι.πως περασε η ωρα ,σιγουρα θα γίνει το αγαπημένο μας μερος!ευχαριστουμε πολυ συνεχιστε ετσι!

  Elena Xatzi
  07/07/2020
 • Ένας χώρος στη Θεσσαλονίκη που με αγάπη και μεράκι προσφέρει στα παιδιά την δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα. Ευχαριστούμε που φροντίζετε εμάς και τα παιδιά μας!

  Alexia Kalaitzi
  06/03/2018

  Ήταν τέλειο το σεμινάριο του messy play! και η Ελένη και ο Έκτορας ήταν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Μας έκαναν να αισθανθούμε άνετα. Η ώρα πέρασε τόσο γρήγορα, πραγματικά μια φοβερή εμπειρία, ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

  Anna Kourkouli
  28/02/2020

  Ότι πιο μαγικό και όμορφο μπορεί κάποιος να ζήσει σε ένα σεμινάριο!! Η Ελένη και ο Έκτορας δίνουν όλη τους την ψυχή για το messy play με αγάπη και δημιουργικότητα! Είναι δίπλα μας ανά πάσα στιγμή και ανοιχτοί σε ότι τους ζητήσουμε. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!!

  Evaggelia Konstantinidou
  17/12/2021

  έμαθα τόσα πολλά μέσα από την 50ωρη εκπαιδευση στο messy sensory and clay play... υπήρξε αμεσότητα, καλή προσέγγιση, σαφήνεια...5 αστέρια είναι λίγα... αξίζουν ο Έκτορας και η Ελένη ακόμη πιο πολλα αστερια

  Aristi Nicolaou
  25/05/2023
 • Ένας ενδιαφέρον χώρος, πρωτότυπης και εναλλακτικής δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, από αυτούς που σπανίζουν στην πόλη.

  Marina Antonopoulou
  06/03/2018

  Μια φανταστική πρόταση για να παίξουν και να δημιουργήσουν ελεύθερα γονείς και παιδιά μαζί!! Ο γιος μου το λάτρεψε και εγώ το ίδιο!!😀😀😀

  Tarsitsa Ntova
  13/04/2019

  Τέλειο μέρος για παιδιά και μεγάλους!!

  Αχιλλέας Κιλιγκαριδης
  26/09/2021

  Μετά από τόσο καιρό που δεν μπορούμε να πάμε στο hehe art, επιτέλους ήρθε αυτό σε εμάς! Πηλός (μια πραγματικά μεγάλη ποσότητα), εργαλεία (τα αυθεντικά εργαλεία πηλού), χρώματα και κεραμικό καραβάκι (φτιαγμένο από τον Έκτορα) ήρθαν μέσα σε ένα υπέροχο κουτί, για πολλές πολλές ώρες clay play... Πάντα δημιουργικοί η... read more

  Aspasia Tatsi
  06/05/2020
 • Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό που προσφέρετε στα παιδάκια μας αλλά και σε εμάς!!! Σήμερα ο γιος μου έκλαιγε επειδή δεν ήθελε να φύγουμε! Πράγματικα είστε υπέροχοι!!❤️

  Sofoula Biki
  04/03/2020

  Ελένη και Έκτορα σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε για συμμετοχή στο σεμινάριο. Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμες οι πληροφορίες...μου άρεσε πάρα Πολύ το messy play και ανυπομονώ να το μοιραστώ με τους συναδέλφους και τα παιδιά 😊😊.. Και μην ξεχνάμε πως: ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ🤗

  αγγελική θεοδωρακοπούλου
  11/07/2020

  We had the most beautiful clay art play with Hector yesterday, for our girls aged 8 and 3. He was so calm, inspiring and encouraging with both our girls, full of knowledge about the clay and about how children learn through tactile play. We made a beautiful animal wedding story... read more

  Rebecca Anne Dewey
  20/05/2023

  "Περασα ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ"!!! Οταν αυτο ειναι το 1ο πραγμα που σου λεει το παιδι σου οταν πας να το παρεις απο το Hehe - Merry Play, τα λογια ειναι περιττα!!!! Ευχαριστουμε!!! Αθηνα - Δημητρης

  Despoina Aslanidou
  02/10/2021