Select menu item
Mindful Clay | Μαθήματα Κεραμικής Ενηλίκων

Mindful Clay | Μαθήματα Κεραμικής Ενηλίκων

Έναρξη 14/03 | 19:30-21:30

Το μυαλό μας, ενεργητικό και άοκνο, συνεχώς περιπλανιέται σε σκέψεις, αναμνήσεις, ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον. Χωρίς πάντα να επιθυμούμε κάτι τέτοιο και συχνά χωρίς να μπορούμε να το ελέγξουμε και να το σταματήσουμε. Η περίοδος που διανύουμε εύκολα μπορεί να μας οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους, αγωνίας ή ανασφάλειας. Αυτό φυσικά επηρεάζει την υγεία μας στο σύνολο, ψυχικά και σωματικά.

Ευτυχώς, υπάρχουν εργαλεία μέσα μας αλλά και γύρω μας, που μπορούν να μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε την επίγνωση στην παρούσα στιγμή. Που μπορούν να μας προσφέρουν χαλάρωση, εξάσκηση της δημιουργικότητας και της φαντασίας μας. Αλλά και σύνδεση με τον εαυτό μας και αυτογνωσία, χωρίς επικρίσεις ή αυστηρές προσδοκίες. Όλοι μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να παρατηρήσουμε με προσοχή και να εστιάσουμε στο εδώ και τώρα. Μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να βρίσκει χαρά, γαλήνη, ανακούφιση, στον παρόν του. Ανακαλύπτοντας συγχρόνως τη μαγεία της αρχαίας τέχνης της κεραμικής! Αυτό επιδιώκουμε στην ομάδα «Mindful Clay | Μαθήματα Κεραμικής Ενηλίκων».

Μέσα από αυτές τις βιωματικές συναντήσεις Mindful Clay, θα ανακαλύψουμε τη μαγεία του φυσικού πηλού. Θα τον αγγίζουμε, θα τον ακούμε, θα τον παρατηρούμε και τον χειριζόμαστε. Οι προσωπικές μας ιστορίες θα αποτυπωθούν πάνω του και θα τον μεταμορφώσουν, σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης και αναζήτησης. Θα αφουγκραζόμαστε την εσωτερική μας φωνή, συντονίζοντας και ελέγχοντας την αναπνοή μας. Το σώμα μας θα δίνεται στην προσπάθεια για το “κεντράρισμα” του πηλού πάνω στον τροχό. Έτσι, θα απολαύσουμε την πολύτιμη ευκαιρία να αφοσιωθούμε στη στιγμή. Να ενωθούμε με τον πηλό και να μάθουμε να αγαπάμε τα λάθη μας και κατ’ επέκταση και τον εαυτό μας. Αυτό, μαθαίνοντας συγχρόνως βασικές αρχές της κεραμικής και της πηλογλυπτικής.

Για τη συμμετοχή στην ομάδα Mindful Clay δε χρειάζεται κανένα είδος «ταλέντου» ή προηγούμενης καλλιτεχνικής εμπειρίας. Ίσα-ίσα, είναι μια μοναδική ευκαιρία να ασκήσουν τη δημιουργικότητά και τη φαντασία τους άτομα που για τον οποιονδήποτε λόγο θεωρούν ότι «δεν είναι δημιουργικοί» ή που πιστεύουν ότι δεν έχουν καλλιτεχνικές ικανότητες.

Το κόστος είναι 70€ ο μήνας (4 συναντήσεις). Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται το κόστος των υλικών και του ψησίματος.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, οπότε χρήσιμο είναι να κάνετε την κράτησή σας νωρίς!

Για κρατήσεις χρειάζεται να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε ΕΔΩ

Για πληροφορίες / κρατήσεις:

μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με προσωπικό μήνυμα στο Facebook, τηλεφωνικά στο (+30) 2310 911941 ή με e-mail στο >>

Κάποιες πληροφορίες σχετικά

με την ενσυνειδητότητα και τον φυσικό πηλό:

* Ενσυνειδητότητα είναι η γνώση που αποκτούμε όταν -με πρόθεση- παρατηρούμε την εμπειρία του παρόντος. Συνεπώς, έχουμε επίγνωση, σε σωματικό, γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο, με άνευ όρων αποδοχή και χωρίς επικρίσεις. Προωθεί τη σωματική και την ψυχική υγεία καθώς είναι πολύ αποτελεσματική για τη μείωση της θλίψης και του άγχους. Αλλά και για την αύξηση της εσωτερικής ισορροπίας και της ψυχικής ανθεκτικότητας. Την καλλιέργεια της αυτογνωσίας αλλά και της ενσυναίσθησης. Τη βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων.

* Ο φυσικός πηλός είναι το μαγικό χώμα της γης μας. Ένα υλικό που έχει προσφέρει στους ανθρώπους πλούσια δώρα, από την αρχή της ύπαρξής μας. Ένα υλικό οικολογικό, μαλακό και ευμετάβλητο. Ανταποκρίνεται στις δικές μας αποφάσεις και συγχωρεί τα λάθη μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τις ιδέες μας. Είναι θεραπευτικό από τη φύση του, αν χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο. Μπορεί να σταθεί πολύτιμος σύμμαχος δίπλα μας και να μας βοηθήσει να χτίσουμε δεξιότητες ζωής, όπως υπομονή, συγκέντρωση, θετική αυτοεικόνα, αυτοεκτίμηση, διαχείριση άγχους κλπ.