Select menu item
Messy Play with Hehe για παιδιά 1-8 ετών

Messy Play with Hehe για παιδιά 1-8 ετών

Ημερομηνία Έναρξης: 26/09/2023

 

  • Τρίτη 11:00 (1-3 ετών)
  • Τετάρτη 17:45 (1-3 ετών) & 19:00 (2-8 ετών)
  • Πέμπτη 17:45 (1-3 ετών) & 19:00 (2-8 ετών)
  • Σάββατο 11:00 (2-99 ετών)

Ανακατεύουμε, αγγίζουμε, πειραματιζόμαστε, δημιουργούμε… πρόκειται για τις γνωστές messy ομάδες μας, οι οποίες από το 2010 προσφέρουν στις οικογένειες της Θεσσαλονίκης τις πιο χαρούμενες και δημιουργικές εμπειρίες παιχνιδιού και προσωπικής ανάπτυξης!

Σε έναν χώρο ειδικά εξοπλισμένο με εργαλεία αισθητηριακού παιχνιδιού, εμπνευσμένα από παιδαγωγικές φιλοσοφίες όπως Reggio Emilia και Steiner, οι κατάλληλα εκπαιδευμένες/οι παιδαγωγοί δημιουργούν το απαραίτητο πλαίσιο αποδοχής και σεβασμού, ώστε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τις ικανότητές τους, με τη διακριτική παρουσία του συνοδού τους, να νιώθουν συναισθηματική ασφάλεια και ελευθερία.

Στο Hehe χρησιμοποιούμε πολλά διαφορετικά υλικά, προσφέροντάς τα σε αφθονία, γνωρίζοντας καλά ότι τα παιδιά χρειάζεται να έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών καλλιτεχνικών υλικών, βρώσιμων στοιχείων, αλλά και -των τόσο απαραίτητων για την ανάπτυξή τους- υλικών της Γης.

Σε κάθε συνάντηση μας υπάρχουν πάντα τα τέσσερα βασικά υλικά μας, δηλαδή ο φυσικός πηλός, η άμμος, τα χρώματα και το Οobleck, ώστε τα παιδιά, μέσα από την τριβή και την επανάληψη, να κατακτήσουν τις ιδιότητές τους και να προχωρήσουν βαθιά στη σχέση τους με αυτά, ενώ συγχρόνως να νιώθουν ασφάλεια, εφόσον θα ξέρουν κάθε φορά ότι τα αγαπημένα τους υλικά θα είναι πάντα εκεί! Ειδικότερα με τον φυσικό πηλό, το Hehe καινοτομεί προσφέροντας τον πάντα σε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες, ώστε παιδιά και γονείς να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη μαγεία αυτού του φυσικού υλικού με όλο τους το σώμα, να παίξουν και να εκτονωθούν δημιουργώντας μεγάλες κατασκευές, να ζωντανέψουν τις ιστορίες της φαντασίας τους και να γίνουν μέρος αυτών, απολαμβάνοντας τις μαγικές του ιδιότητες και αποκομίζοντας τα πολύτιμά του οφέλη!

Επειδή όμως τα παιδιά, εκτός από τη ρουτίνα και την επανάληψη χρειάζονται και τις εκπλήξεις, στο hehe πάντα θα βρίσκουν και πολλά ακόμα υλικά που θα εναλλάσσονται: λουλουδάκια, πλαστελίνες, αλεύρια, νερό, σόδα με λεμόνια, ξύλα, κινητική και μαγική άμμο, snow-dough, cloud-dough, και τόσα ακόμα…!

Έτσι, μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι και την αλληλεπίδραση, το παιδί επωφελείται σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης: ενεργοποιούνται οι αισθήσεις, ασκείται η συγκέντρωση, η προσοχή και η μνήμη, η λεπτή και η αδρή κινητικότητα, ο οπτικο-κινητικός συντονισμός, η φαντασία, η έκφραση και η δημιουργικότητα, η επιστημονική σκέψη, ενθαρρύνεται η γλωσσική ανάπτυξη και η λεκτική / μη-λεκτική επικοινωνία, καλλιεργείται η ομαδικότητα, ενισχύονται οι κοινωνικές δεξιότητες και τόσα ακόμα…!

Συγχρόνως, οι γονείς έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τα παιδιά τους στις επιστημονικές τους αναζητήσεις, να τα παρατηρούν και να καθοδηγούνται από αυτά, να εξοικειώνονται σταδιακά με το “χάος” που προκαλείται από την ορμή τους για μάθηση και δημιουργία! Έτσι, μπορούν και οι ίδιοι να παίξουν εάν το θέλουν, σαν μικρά παιδιά δίπλα στα παιδιά τους, να συνδεθούν με αυτά και να δημιουργήσουν αναμνήσεις, απολαμβάνοντας ανέμελα τις παιχνιδιάρικες πλευρές τους, χωρίς το άγχος του καθαρίσματος!

Το πρόγραμμα οργανώνεται υπό την καθοδήγηση της αναπτυξιακής ψυχολόγου Ελένης Οικονομίδου, ιδρύτριας των πρώτων Messy, Sensory & Clay Play ομάδων και σεμιναρίων της Ελλάδας, και υλοποιείται από παιδαγωγούς με βαθιά γνώση της παιδικής ανάπτυξης και της θετικής διαπαιδαγώγησης. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς, θα βρίσκουν ένα πλούσιο αισθητηριακό περιβάλλον, με αποδοχή και σεβασμό της κάθε διαφορετικής προσωπικότητας. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με την Ελένη και να συζητούν μαζί της ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των παιδιών.

Κόστος μηνιαίων συναντήσεων

 • 45€ / 4 συναντήσεις τον μήνα, για 1 παιδί και συνοδό
 • 75€ / 4 συναντήσεις τον μήνα, για 2 αδέρφια και συνοδό
 • 75€ / 8 συναντήσεις τον μήνα, για 1 παιδί και συνοδό (εάν επιλέξετε 2 Messy Play συναντήσεις την εβδομάδα)
 • 80€ / 8 συναντήσεις τον μήνα, για 1 παιδί και συνοδό (εάν επιλέξετε 1 Messy Play και 1 Sensory & Montessori Play την εβδομάδα)

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης

Σε περίπτωση που υπάρχουν θέσεις μπορείτε να πραγματοποιείτε και μεμονωμένες συναντήσεις στις ομάδες μας.

 • 14€ / για 1 παιδί και συνοδό
 • 20€ / για 2 αδέρφια και συνοδό

Για πληροφορίες / κρατήσεις:

μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με προσωπικό μήνυμα στο Facebook, τηλεφωνικά στο (+30) 2310 911941 ή με e-mail στο >>